Aanbesteding voor politie-tractoren rond “Praktijk wijst uit dat tractor gewoon erg veel gezag uitstraalt”

21 oktober 2019 – Waarschijnlijk nog dit  jaar rijden de eerste 200 politie-tractoren rond in Nederland. “Het wordt tijd dat er naar ons wordt geluisterd”, aldus projectleider mobiliteit Leatitia de Kom. “Een tractor is daar een ideaal middel voor.”

De blauw-oranje striping, het blauwe zwaailicht en de rode  letters ‘Stop Politie’; de meeste mensen herkennen het als een politievoertuig. “Met de tractor is het niet anders”, aldus De Kom. “Alleen zitten er wat grotere wielen onder en kan je er een ploeg achter hangen.”

De Kom ziet vooral voordelen voor het politiewerk op de snelweg en in de binnenstad van grotere steden. “We dwingen mensen wat makkelijker tot stilstand en hebben minder  last van obstakels zeg maar.” De nieuwe voertuigen moeten niet alleen ontzag  afdwingen. “Een tractor is  ook enorm verbindend”, zegt de projectleider. “Denk aan het open karakter en de associatie met lammetjes bijvoorbeeld. Wie wil daar nu niet even achterop? Ik denk dat een persoon als de wijkagent er ook enorm goed mee uit te voeten kan.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *