Advies politie: laat Duindorpers vreugdevuur honderd meter Westelijker houden

Foto: Vahle via Pixabay

12 december 2019 – Na grondige inventarisatie van de omgeving van het strand van Duindorp heeft de politie eenheid Den Haag de gemeente geadviseerd het vreugdevuur dit jaar toch door te laten gaan. “Als ze het vuur honderd meter naar het Westen verplaatsen, zien wij geen probleem”

Vorig jaar fikte door een vonkenregen bijna heel Scheveningen af, dit jaar mocht het jaarlijkse Oud en Nieuw vuur in Duindorp niet doorgaan. Het nieuws leidde al de hele week tot onrust en rellen. “Reden voor de politie om de situatie nog eens in ogenschouw te nemen”, aldus Rinus Balk, portefeuillehouder vreugdevuren en ongeregeldheden. “Samen met de brandweer kwamen we tot de conclusie dat een vuur 50 meter voorbij de vloedlijn eigenlijk prima kan. Sterker nog: mensen mogen de pallets zo hoog stapelen als ze willen.”

Dat er nu toch ruimte is gevonden voor het jaarlijkse feestje noemt Balk een kwestie van ‘out of the box’ denken. “Ik hou niet zo van ‘dat kan niet’. Ik vraag me liever af wat wél kan.” Het zeewater moet volgens de inventieve portefeuillehouder geen probleem zijn. “De aanhouder wint toch? Bovendien: een beetje bijdehandje combineert het feestje meteen met een Nieuwjaars duik.”  

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *