Agenten klagen massaal over verplicht ‘vinkje’ bij inloggen “Ik word er echt onzeker van”

30 september 2019 – Het vakje dat alle politiemensen sinds een aantal weken moeten aanvinken voor toegang tot het interne computernetwerk, leidt tot veel klachten. De korpsleiding neemt maatregelen. Adviseur Leonard Kok: “We hebben echt mensen in paniek aan de lijn gehad.”

Naam en wachtwoord invullen is sinds een aantal weken niet meer voldoende voor politiemensen. Voor toegang tot het interne systeem moet ook het hokje naast de verklaring ‘Ik ben een geautoriseerde gebruiker’ worden aangevinkt. Het leidde in het korps onmiddellijk tot grote onrust. “Ik word er gewoon ontzettend onzeker van”, aldus brigadier Lian Ngo.”Ik heb mijn inloggegevens dus ga er van uit dat ik geautoriseerd ben. Maar waarom moet ik dan dat vinkje nog zetten? Ik zou me echt veel beter voelen als er ook een optie ‘Tjsa ik neem aan van wel’ of zo was.”

Lian staat niet alleen. Leonard Kok, adviseur korpsleiding: ” We kregen veel signalen van mensen die moeite hadden met het hokje. Bijvoorbeeld omdat ze zich er niet in herkennen.” Kok laat weten dat de signalen serieus worden genomen. “Vanaf vandaag zijn sowieso de opties ‘Wat kan mij het schelen, ik ben toch bijna met pensioen’ en ‘Zorg eerst maar eens voor fatsoenlijke koffie’ toegevoegd. De optie ‘Stop zinloos vinken’ komt later dit jaar.”

De korpsleiding buigt zich nog over meer mogelijkheden. “We vinden het zelf wel fijn als mensen ook moeten aanvinken dat ze zich een beetje zullen gedragen en niet meteen met alles naar de media rennen. Waarschijnlijk is dat hokje op korte termijn ook verplicht voordat je toegang krijgt.”

Welk hokje wil jij aankruisen voordat je inlogt? Mail je wensen naar post@depitnieuws.nl

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Agenten klagen massaal over verplicht ‘vinkje’ bij inloggen “Ik word er echt onzeker van””

  1. Ik stel voor dat we invoeren dat je het vinkje aanvinkt als je juist NIET geautoriseerd bent.
    Volgens mij veel minder arbeidsintensief.
    Met z’n allen zullen we toch wel een 10.000 x zo’n vinkje zetten per dag, kost je 1 seconde. Dat is zo’n 3 uur per dag om zo’n vinkje aan te klikken, landelijk.
    Dat is 90 uur per maand. 1080 uur per jaar. Om een vinkje aan te klikken !!
    Hoeveel makkelijker is het om arbeidstijd te winnen !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *