Alle binnenplanten weg – “Groen is gewoon de verkeerde kleur”

Plant18 april 2018 – De komende jaren verdwijnen alle binnenplanten uit politiegebouwen. Harm Dikhout, teamchef Facility Management, spreekt van een noodzakelijke maatregel. “Lets face it; groen is gewoon de verkeerde kleur.”

De firma Donkergroen – verantwoordelijk voor de levering en onderhoud van de begroeiing– en het team Facility zitten er bovenop. Ieder jaar verdwijnt 15 procent van de binnenplanten. Uiteindelijk blijft alleen het groen in algemene ruimtes over. Dikhout noemt het “van de zotte” dat we niet eerder met het verwijderen zijn begonnen.  De gigantische kosten – met een gebouw zonder planten besparen we toch al gauw drie keer het toilet doortrekken per jaar aan water – zijn volgens Harm nog niet eens het belangrijkste. “Het ergste is natuurlijk de kleur. Al dat groen in politiegebouwen, het is ongelofelijk dat we dat zolang door de vingers hebben gezien.” Ideeën over een betere luchtkwaliteit en fijnere werkomgeving wuift Dikhout van de hand. “Het moet niet zo zijn dat het binnen gezonder is dan buiten. Straks wil niemand de straat meer op.”

Er is samen met de firma Donkergroen nog even gesproken over de inzet van blauwsparren, maar dat idee viel af. “Ze bleken bij nader inzien niet echt blauw”, aldus Dikhout. “Idealiter plaatsen we planten in de huisstijl. Als iemand die kan vinden…”

Verdacht politienieuws moet je delen:

2 gedachten over “Alle binnenplanten weg – “Groen is gewoon de verkeerde kleur””

  1. Pingback: Politiechef Akerboom verstopt plant in bureaula “We vroegen ons al af tegen wie we hem hoorden praten” – De Pit

  2. Pingback: Politie verwijdert alle binnenplanten “Wel vervelend dat mensen nu met de koffie in hun maag zitten” – De Pit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *