Amsterdam komt met fietspad voor aso’s

Foto: Klimaatplein.nl

8 april 2019 – Met ingang van vandaag kunnen asociale verkeersdeelnemers – auto’s uitgezonderd – terecht op de speciale aso-fietspaden. De maatregel is niet alleen voor de overige verkeersdeelnemers een uitkomst, ook politie en handhaving varen er wel bij.

Lekker racen met je opgevoerde snorscooter, append door rood fietsen of je mede-weggebruiker trakteren op immer populaire middelvinger? Op het aso-fietspad is het niet meer dan normaal.
“Onze verwachtingen zijn hooggespannen”, zegt Stanley Macrooy basisteamchef Amsterdam-Centrum. “Mensen zonder moreel kompas hebben eindelijk een eigen plekje en wij weten precies waar we moeten handhaven. Dit is echt een win-win situatie.”

In andere grote steden wordt met belangstelling naar het Amsterdamse experiment gekeken. Saul Bonte, woordvoerder eenheid Den haag; “De scheldwoorden variĆ«ren misschien een beetje, maar het gedrag is eigenlijk overal hetzelfde. Er zijn nou eenmaal nogal veel mensen die denken dat de wereld van hen is.”
De woordvoerder verwacht dat de aso-fietspaden ook op korte termijn hun intrede zullen doen in andere grotere steden. “Misschien gaan we zelfs wel voor hele aso-wegen. Of een aso-stad? Stel je voor hoe relaxed wonen het dan elders in het land wordt. Hoe langer ik erover nadenk, hoe beter het klinkt.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *