Annet Bor gooit theezakje in prullenbak zonder te knoeien

23 maart 2018 – Ook tot haar eigen verrassing is het collega Annet Bor (Noord-Nederland) gisteren gelukt een theezakje in de prullenbak te gooien zonder te morsen. Facility Management – verantwoordelijk voor de aanschaf van de nieuwe prullenbakken met klep – gaat vooralsnog uit van een incident.

De grote grijze prullenbakken met zwarte klep vervangen sinds eind 2017 de open, kleinere bakken. Het nieuwe kantoormeubilair is ‘zeer uitgebreid getest’, aldus een woordvoerder van Facility Management. Zo zou het door de iets te kleine opening en slappe klep niet mogelijk zijn iets weg te gooien zonder óf de prullenbak óf de achterliggende muur te bevuilen.

“We zijn erg geschrokken van het bericht dat het toch is gelukt”, zegt de woordvoerder. “Met de 12 centimeter norm en de hoek van maximaal 35 graden tussen klepje en bak voldoen ze aan alle Arbo-richtlijnen. Iets weggooien zonder de boel onder te smeren zou gewoon niet moeten kunnen.” Hoewel het team vooralsnog uitgaat van een incident worden uit voorzorg een aantal testen opnieuw
uitgevoerd. “Mocht het voorval zich herhalen dan roepen we de bakken uiteraard onmiddellijk terug.” De woordvoerder geeft aan wel nauwkeurig na te gaan onder welke omstandigheden Annet het theezakje zonder morsen in de bak kreeg. “Misschien stond ze wel op een stoel en hield iemand anders de klep open. Zo kan ik het natuurlijk ook.”

Annet zelf is vooral overdonderd. “Ik was er helemaal niet mee bezig”, reageert ze. “Ik ging er van uit dat het een zooitje zou worden. Maar het theezakje gleed zonder een spatje achter te laten door de opening.” Volgens Facility Management kunnen de bakken tot nader order gewoon worden gebruikt. “We gaan er nog steeds van uit dat iets weggooien eigenlijk altijd een bende veroorzaakt.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

4 gedachten over “Annet Bor gooit theezakje in prullenbak zonder te knoeien”

  1. Carolien Dijkstra

    Erg leuk

    En….misschien is het een idee om de dierenpolitie extra te laten controleren op het welzijn van de paarse krokodil?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *