ANWB luidt noodklok: “Klaar met politiemensen die bellen omdat stormram of veiligheidsvesten niet zijn aangevuld”

14 mei 2019 – De ANWB heeft genoeg van politie-eenheden die een beroep doen op de dienst omdat de auto niet is ‘afgetankt’ of een voorgaande politieman of – vrouw heeft verzaakt de noodzakelijke voorraad aan te vullen. Dat blijkt een vertrouwelijk document waar De Pit inzage in kreeg. “We zijn het punt genaderd dat we jullie vragen je eigen spuugmaskers en gevarendriehoek mee te nemen.”

In de brandbrief gericht aan de korpsleiding van de Nationale Politie, spreekt de ANWB van een onhoudbare situatie waar zo snel mogelijk een einde aan moet komen. De directie van de bekendste wegenwacht van Nederland schrijft zich toch echt weer op haar kerntaken te willen richten. “Het dagelijks uitrukken omdat er ergens een noodhulpauto zonder benzine of zogeheten FO-set (Forensische Opsporing red.) in de berm staat, hoort daar ons inziens niet bij.”
De directie vraagt zich verder af of de slogan ‘ANWB gaat met je mee’ door sommige politiemensen misschien iets te letterlijk wordt genomen.

De korpsleiding laat desgevraagd weten zich over de kwestie te buigen. “We denken graag in mogelijkheden”, aldus een woordvoerder. “Het inzetten op het zelf afdoende bevoorraden van onze bussen en auto’s lijkt een brug te ver. Ik denk meer aan een uitruil van diensten. De ANWB blijft onze spullen brengen, wij  komen af en toe een lastige klant pepperen. Iedereen blij toch lijkt me..?”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *