Basisteam bereikt gemiddelde leeftijd 60 jaar “Jonger kom je er hier niet in”

20 juli 2018 -Het was even aanpoten, maar het is gelukt: op basisteam Avondgloren (midden-Nederland) is geen agent meer onder de zestig jaar te vinden. Johan Saarloos (62): “Laat die broekkies lekker in hun eigen tijd gaan innoveren.”

Energiek, ondernemend en nog lang niet levensmoe: Avondgloren was al langer klaar met de frisse en fruitige politiemensen die met grote getale het bureau bleven binnenstromen. “De druppel was een voorstel vorig jaar om te gaan brainstormen over de politie van overmorgen”, aldus Johan. “Overmorgen? Dan zit ik hier gewoon zelf nog hoor.”

Onder het mom ‘van scrum raak ik uit m’n hum‘ schroefden de oudgedienden de druk op. Wendy Bakkers (net 60, door haar collega’s liefkozend ‘puppy’ genoemd): “Het wegkrijgen van de politiestudenten was eigenlijk best te doen. Paar keer een pasje afpakken, negeren tijdens de briefing, alleen de echte rotklusjes toewijzen. Die jonkies kunnen niks hebben dus die gaan dan vanzelf wel weer.”
Lastiger waren de zij-instromers. Om ook van deze ‘doctorandussen drie-titel’ verlost te worden, werd een intensief ontmoedigingsbeleid ingezet. Uitgangspunt was de bekende  peiler ‘Ja zeggen, nee doen’. Daarnaast werden  de drie gouden dooddoeners ingezet:  ‘Zo doen we het hier al jaren’, ‘Dat hebben we al geprobeerd’ en ‘Ga jij eerst maar een paar blauwe broeken verslijten’. Johan: “Niet alle wijsneuzen pikten de hint even snel op, maar na een jaartje of anderhalf waren de meeste toch wel verdwenen.”

De laatste twee wereldverbeteraars moesten met iets hardere hand worden verwijderd. “Kijk ik los het ook liever zonder geweld op, maar als je drie keer hebt gezegd dat wat jou betreft ‘tunnelvisie’ een prima opsporingsmethode is en iemand blijft over ‘tegenspraak’ zemelen… Enfin, we hebben niet voor niets een uitschuifbare wapenstok gekregen.”

Politiemensen die ook van de rust willen genieten, zijn altijd welkom voor een kopje thee of een bakje koffie. Johan: “Wel even legitimeren graag. Onder de 60 kom je er hier echt niet meer in.”

 

 

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *