Bende ‘met de veer’ slaat ook dit jaar weer toe

4 december 2018 – Opnieuw is dit jaar een grootschalig TGO opgestart om de inbraakgolf van eind november een halt toe te roepen. Onder de noemer Donkere Nachten Offensief is een team van 45 rechercheurs bezig de jaarlijks terugkerende bende ‘met de veer’ op te sporen en aan te houden.

Ben van Vishoven van de Landelijke Eenheid ziet dat er goede resultaten worden geboekt: “We volgen deze bende nu enkele jaren en krijgen steeds meer aanwijzingen dat ze in een maffia-achtige constructie onder leiding van één kopstuk staan. Zo geven alle verhoorde inbrekers aan in opdracht van één ‘baas’ te werken. Hoewel ze zich verder op hun zwijgrecht beroepen, denken we toch nog voor 6 december tot een aanhouding te komen.” Voorgaande jaren was dat altijd het moment dat de bende plotseling verdween. Daarom hoopt Van Vishoven nu dit ‘mobiel banditisme’ definitief een halt toe te roepen.

Omdat de groep landelijk opereert en grote maatschappelijke schade aanricht, wordt meer informatie over het opsporingsonderzoek gedeeld. “We hopen zo dat burgers ons kunnen helpen. Met name de impact op jonge kinderen is erg groot. Je merkt dat ze in deze tijd van het jaar gespannen zijn en dat  iedere inbraak er inhakt.” Zo werd vorige week naar buiten gebracht dat alle aangehouden verdachten een soort muts met een veer droegen en de voornaam ‘Piet’ hebben. “Dit kan geen toeval zijn. We hopen echt dat dit een aanknopingspunt is. We kunnen inmiddels ook melden dat de zogeheten capo di tuti capi (maffiabaas red) vermoedelijk geen gebruik maakt van moderne communicatietechniek. Onze cyber-jongens en -meiden hebben nergens een digitaal spoor kunnen vinden.”  Het vermoeden is ook dat hij zeer gedateerde transportmiddelen gebruikt,  de landelijke ANPR gaf geen enkel aanknopingspunt. Van Vishoven: “We denken zelfs in de richting van een paard of  stoomboot. ” Communicatie vindt mogelijk plaats via een groot boek, aldus een anonieme tip.

Getuigen en mensen met meer informatie worden verzocht zo spoedig mogelijk contact op te nemen met het opsporingsteam. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Bel M 0800-7000.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *