Bericht dat politiemensen integer moeten zijn, slaat in als een bom “Ben al 23 jaar corrupt en nu dit”

Beeld Fathromi Ramdlon via Pixabay

19 april 2021 – Berichten in verschillende media vorige week dat de Nationale Politie corruptie onder agenten in een vroeg stadium wil opsporen en niet-integer gedrag wil tegengaan, is hard aangekomen in het korps. “Het komt totaal uit de lucht vallen. Ik kan mijn hele in- en export bedrijf wel opdoeken.”

De reacties op het nieuws zijn niet van de lucht. Johan*: “Ze kunnen toch niet van de een op andere dag het beleid veranderen? Moet ik het ineens gaan melden als ik chantabel ben of criminele vrienden heb. Ik hou geen sociaal leven meer over.” Ook Soufian* is ‘totaal overrompeld’ door het bericht. “Heb net nieuwe mondkapjes besteld voor die groep Chinezen in mijn container. Allemaal voor niks dus. Monique* vindt vooral de timing van de nieuwe koers erg ongelukkig. “We hebben het wel zwaar genoeg met corona. Raamprostitutie is momenteel het enige wat ik nog een beetje kan combineren met thuisonderwijs. Straks valt dat ook nog weg.”

Dat ook onwelkome veranderingen nieuwe kansen bieden, bewijst Ramona*: “Ik denk dat ik dan maar gewoon minister wordt. Als ze dan die wietplantage bij mijn moeder op zolder ontdekken, zeg ik gewoon dat ik dat was vergeten.”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.


Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *