Berichten in media over corruptie en discriminatie binnen de politie goed op schema “In oktober lekt iemand nog een heel dossier over lekken bij de eenheid Oost-Nederland”

17 september 2020 – Met het Telegraaf bericht gisteren over corruptie binnen de politie, ligt het korps goed op schema wat betreft de pijnlijke artikelen in de media dit jaar. Een woordvoerder: “En er komt sowieso nog een buiten-functiestelling vanwege racisme naar buiten. We gaan echt heel lekker hoor.”

De politiewoordvoerder laat verder weten ‘eigenlijk voor iedere maand wel een pijnlijke onthulling te plannen’. “De corruptie die het EncroChat-onderzoek nu aan het licht brengt, is natuurlijk van Champions Leage- achtige grootte.” Glunderend: “Ik bedoel, je onderzoekt criminelen en komt in je eigen organisatie uit.”

Niet alle gĂȘnante berichten zijn zo glorieus, geeft de woordvoerder toe. “Maar goed, racisme op de werkvloer en dat bijvoorbeeld in de doofpot stoppen, doet het ook altijd lekker. Iets dergelijks verwacht ik nog wel voor het eind van het jaar.”
Volgens de woordvoerder is angst voor onvoldoende negatieve aandacht in 2020 echt ongegrond. “Geen zorgen hoor. Ik durf wel te zeggen dat we ons quota ruim gaan halen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *