Blijdschap en teleurstelling na bekendmaking ‘winnaars’ tien Chromebookrugzakken

7 juni 2018 – Ze hebben het geweten; de portefeuillehouders rugzak belast met de toekenning van de tien Chromebookrugzakken per eenheid. Na de oproep begin deze week, stroomden de aanmeldingen binnen. De bekendmaking van de ‘winnaars’ vandaag leidde tot vreugde, maar ook tot tranen.

“Yes! Yes! Yes!”, een dolgelukkige Rashida (Rotterdam) verbergt haar blijdschap niet. Een van de tien rugzakken bemachtigen die er in jouw eenheid te verdelen zijn, is dan ook absoluut reden voor een feestje. Johan (Oost-Nederland) is minder gelukkig. “Ik begrijp er niks van. Zelfs de briefselectie ben ik niet doorgekomen. Ik dacht dat de motivatie ‘hij zit vast heel lekker op mijn rug en die schoudertas komt de hele tijd tussen mijn spaken’, echt ijzersterk was.”

Degenen die wel door de briefselectie kwamen – een kleine tweehonderd politiemedewerkers – wachtten zware vervolg-selectierondes. “Allereerst zijn er natuurlijk de rugzakvaardigheden”, aldus Frits van Heiloo, hoofd Chromebookrugzakselectie. “Rap over de schouder slingeren, soepeltjes weer af laten glijden. Het is niet zo simpel als het lijkt.” Vooral bij het ‘efficiënt ritsen’ vielen veel mensen af. Frits: “Dat wordt gewoon ontzettend onderschat.”

Wie de rugzakvaardigheden met een voldoende doorkwam, wachtte de ultieme test. “Het belangrijkste is natuurlijk of je de tas ook in de praktijk goed kan inzetten”, aldus Frits. “De overgebleven kandidaten moesten daarom een parcours afleggen waarbij ze al fietsend met een getrokken wapen de Chromebook uit hun rugzak haalden. Daarna moest iedereen– uiteraard nog steeds zonder af te stappen – een uitgebreide mail tikken, een Wpg-kennistest maken en twee keer de eigen handboeien om en af doen. Ik kan wel verklappen dat niet iedereen daar zonder kleerscheuren doorheen is gekomen.”

De eerste politiemedewerkers met een Chromebookrugzak zijn vanaf volgende week in de praktijk te zien. Vergeet niet even een duim omhoog te steken als je er eentje ziet fietsen.

 

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *