Bonden akkoord met nieuwe cao “Hadden eigenlijk geen idee meer waar het over ging”

Bron: politie.nl

1 november 2018 – Na maanden strijd en onderhandelen zijn de politiebonden gisteren akkoord gegaan met de nieuwe cao. Gerrit van der Kamp, ACP-voorzitter: “Nu konden we in ieder geval lekker Halloween gaan vieren.”

Verschillende bondsvoorzitters lieten gister weten opgelucht te zijn dat er eindelijk officieel overeenstemming is. Jan Struijs, NPB-voorzitter: “Op een gegeven moment is er zoveel geroepen dat niemand meer precies weet waar het over gaat. Dan is het fijn als je gewoon een handtekening kan zetten.”

Struijs geeft aan dat luisteren naar de achterban uiteindelijk onzinnig is. “Als voorzitters samen hebben we minstens 83 jaar ervaring. Beetje raar om dan de mening van anderen te laten meetellen.” Het handmatig stemmen in rokerige achterafzaaltjes was dan ook vooral tijdverdrijf. Struijs: “Het is weer eens wat anders dan bingo. Bovendien weten we na al die jaren ook wel dat in zo’n setting de meerderheid voor stemt.”

Gerrit van der Kamp laat weten dat het Halloween-kostuum van Leonard Kok, adviseur van de korpsleiding, ook een aandeel had in de uitkomst. “Hij zat daar al anderhalf uur in dat Einstein-pak van hem te piepen dat hij het begin van het buurtfeest zou missen. Even tekenen om daarvan af te zijn, wordt dan al snel een aantrekkelijke optie. Bovendien moest ik zelf nog naar de stomerij om mijn skelet-pak op te halen.” Gevraagd naar de vers opgerichte nieuwe politiebond CvhVP (Club voor heel Verdrietige Politiemensen – red) laat Van der Kamp weten “graag een keer met beide leden in gesprek te gaan”.

Geruchten over een hertelling van de stemmen worden bekrachtigd nog ontkend. Korpschef Akerboom: “Die optie houd ik graag open. Gewoon omdat het kan dan he.”

 

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Bonden akkoord met nieuwe cao “Hadden eigenlijk geen idee meer waar het over ging””

  1. Een haloween of minderheidsakkoord. Slechts 29
    procent van de lefen van de bonden stemden. Hiervan was 18 procent voor dit akkoord wat als peiling zou gelden. Meerdere vragen waar je na of nee kon stellen. Vervolgens wetd het door de boorzitters die inderdaad te lang zitten er met grote spoed doorgejast. Ze dragen inderdaad liever de clownspakken met CDA erop dan hun leden adequaat te vertegenwoordigen. Het zal u dan ook niet verbazen dat veel leden van de bonden opzeggen en overstappen naar MV2 met het credo “van dienders voor dienders” Ook is dit een minderheidsaccoord wat verkocht wordt als het zwaarst bevochten accoord van deze eeuw. Lachwekkend….de leraren hebben al 8,5 procent loonsverhoging en er komt nog even 260 miljoen bij. De aktiegroep beraadt of dit genoeg is. Ook de militairen gaan meer krijgen. Deze stoffige tandloze heren kunnen zich direct in een Halloween kostuum kleden omdat zij de politie in het pak genaaid hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *