Breaking: politieman kraakt richtlijnen interne politie-site “Ruim vier maanden mee bezig geweest”

18 februari 2020 – Het was ontzettend spannend of het ging lukken, maar vandaag heeft brigadier Barry Koning het dan toch voor elkaar; een bericht schrijven wat – waarschijnlijk – aan alle eisen van het landelijk politie-intranet voldoet. “Ik kan het nog steeds niet geloven.”

Het vinden van een onderwerp was niet zo lastig volgens Koning. “In de landelijke richtlijn staat dat het voor vrijwel alle politiemensen interessant moet zijn, een landelijk dekking moet hebben én bij voorkeur een gedeelde ervaring moet bevatten. Toen wist ik meteen dat het over koffie moest gaan.”

Toen het onderwerp er eenmaal lag, werd het ingewikkelder. Barry: “Er mag ook een boel niet. Sportwedstrijden, themabijeenkomsten, petities, inzamelacties en feesten- en partijen vielen meteen af. Eigenlijk alles wat een beetje gezellig en verbindend is.” Gelukkig werd er vanuit de webredactie druk meegedacht. “Super aardige mensen daar. Ze dachten echt mee en vertelden dat een bericht ook altijd neutraal moest zijn. Bijvoorbeeld omdat het van de korpsleiding of de directie communicatie komt.”

Sommige uitdagingen zijn te groot om in je eentje aan te kunnen. “Uiteindelijk dacht het hele basisteam mee. Echt vet hoor. Iedere briefing even 5 minuten brainstormen.”

Net toen onze brigadier het bijna wilde opgeven, kreeg hij de gouden ingeving. “Ik bedacht het nota bene bij de koffie-automaat. Het bericht moet natuurlijk zijn: ‘De korpsleiding drinkt ook koffie.’ Zo simpel kan het zijn. Ik ben echt zo benieuwd wanneer ze het plaatsen…”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *