BREKEND: Harry S. kaapt weer een vergadering door hele c.v. voor te lezen bij de voorstelronde – 12 politiemensen al uren vast – volg het liveblog

15 februari 2019 – Vanochtend heeft Harry S. opnieuw een vergadering gekaapt door bij de voorstelronde zijn complete c.v. op te sommen. Het betreft een eerste bijeenkomst van de werkgroep ‘Paal en Perk’ op basisteam Tweestromenland in Wijchen. Vooralsnog is onduidelijk of de kaping van de vergadering al beëindigd is. De Pit heeft via whatsapp contact met één van de deelnemers. In dit liveblog houden we je op de hoogte.

09:06u: Eerste anonieme tip bereikt De Pit; “Fuck! Zit hier in bijeenkomst met Harry S., ik vermoed dat hij bij de voorstelronde weer toe gaat slaan.”

09:10u: Ook via persbureau ANP komen geluiden van de kaping binnen. Volgens de familie van Harry S. “Had ie er zin an vanochtend!”

09:12u: “Ja hoor, hij begint met z’n veterdiploma…” , schrijft onze bron. Dit komt overeen met de modus operandi van de vorige kaping, een maand geleden op basisteam Vechtdal.

09:17u: Weer een bericht van onze bron: “Wisten jullie al dat Harry in 1975 op het Karel de Groote college in Nijmegen een extra module fotografie heeft gevolgd?”

09:25u: De eerste familieleden van deelnemers aan de vergadering worden op gevangen in de hal van zwembad De Meerval.

09:35u: Volgens onze bron valt het aantal slachtoffers gezien de omstandigheden mee: “Vier mensen duidelijk in slaap, drie zijn hun mail aan het wegwerken op de smartphone en Eddy heeft al vier keer geprobeerd een propje in de prullenmand te gooien.”

09:45u: Crisisteam komt bij elkaar op de parkeerplaats van het basisteam. Er gaan geruchten over inzet Dienst Speciale Interventies (DSI). Deze berichten zijn niet bevestigd.

10:20u: “Harry vraagt om een slokje water”,  aldus onze bron.

10:55u: Het schijnt dat Anne Britt van HR geprobeerd heeft Harry te interrumperen. Harry ging onverstoorbaar verder met het opsommen van alle overleggen waar hij de afgelopen 12 jaar een – naar eigen zeggen – cruciale rol in heeft gehad. 

11:20u: De broer van Harry is gearriveerd op het parkeerterrein van het basisteam. Zou hij net als bij de vorige kaping een rol gaan spelen in de onderhandelingen?

11:33u: Voor familieleden van deelnemers aan de vergadering die nog niet in het zwembad aanwezig zijn, is een speciaal telefoonnummer geopend. Slachtofferhulp heeft extra vrijwilligers ingezet.

12:15u: De moeder van Anne Britt doet een emotionele oproep op Facebook: “Harry, als je iets van een hart hebt, stop je opsomming van je bijbaantje bij de Albert Heijn in 1982!” 

12:48u: Live van onze bron bij de vergadering: “Net voor de tweede keer in een leeg koffiekopje geplast. Hield het echt niet meer.” 

13:07u: Korpschef Erik Akerboom en Nationaal coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg houden een persconferentie om 14:00u. Aan de toegestroomde pers het dringende verzoek de politie haar werk te laten doen en familieleden met respect te bejegenen. 

13:52u: Harry blijkt naast zijn zwemdiploma A ook niet onverdienstelijk te kunnen watertrappelen. 

13:54u: Herstel: zwemdiploma A én B.

14:00u: De persconferentie is nog niet begonnen. Akerboom frummelt aan z’n das. 

14:07u: Akerboom bevestigt dat het inderdaad om Harry S. Gaat. Over inzet van de DSI wil men geen verdere uitspraken doen. Met de gegijzelden is veelvuldig contact, het gaat naar omstandigheden goed met ze. 

14:12u: Aalbersberg wil bevestigen noch ontkennen dat de moeder van Anne Britt via het wc-raampje heeft geprobeerd het pand in te komen.

14:53u: Eddy heeft eindelijk raak gegooid. Er klinkt gejuich vanuit de vergaderruimte.

15:24u: Er is geen contact meer met de gegijzelden. Vanuit de vergaderruimte is naast de stem van Harry alleen nog gesnurk te horen. 

17:45u: Vanwege de invallende schemering worden eventuele reddingsacties uitgesteld tot morgen. Mensen hoeven geen eten meer te brengen naar de parkeerplaats bij het basisteam. Voor de familieleden van de gegijzelden zijn veldbedden neergezet in de hal van het zwembad.

=einde live-blog, hopelijk morgen meer=

 

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *