Buurtpreventie Nederbetuwe klaar voor Sint Maarten “Als de politie niet zorgt dat iedereen met een fatsoenlijke lampion loopt, doen wij het”

11 november 2019 – Anti-tankwapens, een ondergrondse bunker en kogelwerende vesten: de 50-man tellende buurtpreventiegroep in Nederbetuwe neemt haar taken serieus. Voor Sint Maarten doen ze er nog een schepje bovenop. Woordvoerder Gert de Wit: “We spreken zelf liever van operatie Desert Snoep.”

Drie maanden trainde de next level burgerwacht op een afgelegen locatie voor misschien wel dé inzet van het jaar. “Afluisteren, omsingelen, schieten vanuit de heup, in alles moeten we een geoliede machine zijn”, aldus De Wit. Frustraties over het verloop van Sint Maarten vorig jaar zijn aanleiding voor de extra inspanningen. “Ik wil geen namen noemen maar zowel de jongens van Van Vliet als de kinderen van Beuningen hadden wel erg uitpuilende jaszakken. Dit jaar zorgen we dat het snoep eerlijk wordt verdeeld.” Ook bij het zingen werd er volgens De Wit met de pet naar gegooid.: “Liedjes half afmaken, zogenaamde lollige veranderingen in de tekst en twee keer bij dezelfde buren langs. Echt schokkende dingen zagen we.” Onder andere het undercover werken, de drones en de uitschuifbare camera met 360 graden zicht moeten uitkomst bieden. “Zonder in detail te treden, een valse noot en we hebben je in het snotje.” Ouders die nog steeds denken mandarijnen te kunnen uitdelen, zijn ook gewaarschuwd. “Om het simpel te houden, daar houdt onze Mechelse herder Diego niet zo van.”


De politie laat desgewenst weten blij te zijn met de betrokkenheid van de Nederbetuwse buurtwachters. “Kunnen wij ons op andere dingen richten”, aldus portefeuillehouder burgerparticipatie Taco Wensveen. “De mensen van Kick Out Zwarte Piet beveiligen bijvoorbeeld.”


Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *