Cao-onderhandelingen eindigen met potje bowlen – “We weten toch al wat de uitkomst is”

23 april 2018 – De bonden, korpschef Akerboom en minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid hebben de Cao-onderhandelingstafel gelaten voor wat het is en zijn gaan bowlen. “We weten allang dat we in het midden zullen uitkomen”, aldus ACP-voorzitter Gerrit van der Kamp. “Dan kunnen we net zo goed iets leuks gaan doen toch?”

Bij de vorige onderhandelingen zaten de bonden en de toenmalige minister eerst nog een aantal dagen om de tafel voordat Ganzenbord tevoorschijn kwam. Deze keer hield niemand de schijn meer op. Gerrit: “We kennen het proces en weten wat eruit komt. Eerst blazen we allemaal hoog van de toren, dan dreigen we her en der met acties en uiteindelijk doet iedereen water bij de wijn. Boring.”

Zowel de bonden als de minister en korpschef besloten “het toneelstuk te laten voor wat het is”. Gerrit: “Het was wel even steggelen wat we dan zouden gaan doen. Ferdinand (Grapperhaus red.) en Erik (Akerboom red.) wilden kanoën terwijl de bondsvoorzitters wilden bowlen. Dat leek even in een impasse te belanden, maar toen we dreigden met een driedaagse staking waren de hoge heren snel om.”

De minister en de korpschef zijn uiteindelijk heel positief over het concept. “We zijn gewoon tweede geworden”, aldus Grapperhaus. “Ik wist niet dat Erik zo’n vette strike had. Echt onwijs tof.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

3 gedachten over “Cao-onderhandelingen eindigen met potje bowlen – “We weten toch al wat de uitkomst is””

  1. Pingback: Liveblog: cao-overleg politie. Grapperhaus en Van der Kamp ontvrienden elkaar op Facebook – De Pit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *