De 5 guilty pleasures van korpschef Henk van Essen

24 augustus 2020 – Al ruim 100 dagen verkeert het landelijk politiekorps in de veilige handen van politiechef Henk van Essen. Reden voor een goed gesprek. Onder het mom ‘je leert mensen pas kennen door wat ze liever niet vertellen’, vroegen we Henk naar zijn guilty pleasures.

Welkom Henk
“Ja. Ja dank je wel. Tsja ik ben niet zo van de spotlights he. Zeker dat jullie niet liever mijn management assistente interviewen? Of mijn chauffeur? Echt een hele aardige kerel. En met veel leukere hobby’s dan ik zelf hoor. Op weekenddagen wil hij bijvoorbeeld dat ik hem Amanda noem. Ok grapje.”

Haha. Nee, we spreken echt liever met jou Henk. Een guilty pleasure om het spits af te bijten?
“Ok, ok. Nou goed: mijn grootste guilty pleasure is natuurlijk dat ik groot Pit fan ben. Mijn Pit-coffee-to-go-mok gaat echt overal mee naar toe. Jullie willen niet weten hoe jaloers Ferd (Grapperhaus red.) daarop is. Als jullie ooit met Pit-Tshirts komen, kan ik hem echt de ogen uitsteken.”

Pit-shirts? Geen slecht idee. Nog iets anders onverwachts te vertellen?
“Tsja onverwacht… Ik ben meer van de ‘what you see is what you get’ he. Ik schijn vooral vriendelijk en betrouwbaar over te komen en dat ben ik ook. Ik zou graag vertellen dat ik een leeuw als huisdier had of regelmatig ga wildkamperen, maar nee. Ruiger dan een kat die Tom Poes heet (naar de kat van Olie B. Bommel red.) wordt het niet. Tenzij jullie het interessant vinden om te vertellen dat ik mijn politiepolo wel eens expres binnenstebuiten aantrek.”

Binnenstebuiten?
“Grapje. Ik draag een overhemd toch.”

O ja. Een kleine zonde tot slot dan misschien?
“Nou ja goed. Ik lees ook wel eens een Lucky Luck.”

Een wat?
“Een Lucky Luck. Zo’n strip weet je wel.”

Ah. Niet wat je verwacht van een doorgewinterde Bommel-fan…
“Nee. Nee klopt. Maar goed, ik lees dat natuurlijk alleen buiten werktijd he. Als je begrijpt wat ik bedoel.”

Uiteraard
Henk, ontzettend bedankt voor dit mooie gesprek. Pit-shirts hebben we nog niet, maar we bieden je bij deze wel graag de allereerste rol Pit-behang aan. Misschien leuk voor je werkkamer?
Henk..? Hallo..? Henk..?     

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *