Dick Koole al ruim een maand gestopt met BVCM invullen

16 februari 2018 – Collega Dick Koole (Midden-Nederland) is al een maand gestopt met het invullen van BVCM. De uitvoering van zijn goede voornemen voor 2018 verloopt daarmee vooralsnog voorspoedig. Dick: “Ik heb mijn zwakke momenten, maar de steun van mijn collega’s sleept me er doorheen.”

Wat begon als een beetje dollen tijdens de noodhulp, nam al snel serieuze vormen aan. “We daagden elkaar uit om vanaf januari BVCM niet meer in te vullen”, vertelt Dick. “Als geintje eigenlijk. Maar bij mij bleef het toch hangen.” Een paar dagen later besloot Dick er gewoon voor te gaan. “Je maakt jezelf wijs dat het lekker is en dat je het nodig hebt, maar eigenlijk is het gewoon ontzettend vies en ongezond.”

De eerste week was het zwaarst aldus onze doorzetter. “Je bent het zo gewend hè. Iedere dag toch even dat scherm open en hup die uurtjes erin.” Maar Dick hield vol. Niet in de laatste plaats dankzij de steun van collega’s. Van zijn maatjes op het team tot de cubt tot de schoonmakers; iedereen staat achter hem. “Het is echt geweldig”, zegt Dick. “Als iemand ziet dat ik een moeilijk momentje heb, is er altijd even een bemoedigend woord of iets te eten om m’n aandacht af te leiden.” Een grote groep collega’s heeft zelfs afgesproken om hun eigen BVCM niet in te vullen als Dick in de buurt is. “Gewoon om me niet in de verleiding te brengen. Echt geweldig, ik voel me enorm gesteund.”

Een van de moeilijkste momenten was het gesprek met de teamchef vlak voor Dick aan zijn uitdaging begon. “Ik wist dat hij 100 procent achter me zou staan, maar het voelde toch lullig. Die man haalt een deel van zijn werkplezier uit het fiatteren van mijn uren. Nu heeft hij toch gewoon een stuk minder te doen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

9 gedachten over “Dick Koole al ruim een maand gestopt met BVCM invullen”

  1. Pingback: Politieman Dick Koole ook gestopt met mailen - De Pit

    1. BVCM is de afkorting van Basisvoorziening Capaciteitsmanagement. Dit is het capaciteitsmanagementsysteem van de politie. Hiermee plant de politie de beschikbare capaciteit van de medewerkers in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *