Directie Communicatie: “Je bestaat zelf niet”

9 februari 2018 – Het Telegraaf-artikel waarin staat dat de politie niet genoeg geld heeft voor opleidingen is onjuist. Volgens de Directie Communicatie zijn de cijfers waar de krant zich op baseert een conceptversie. “Na herberekening komt daar gewoon uit wat we willen”, zegt Jenny Staal, woordvoerder van de Directie.

“Het mooie aan cijfers is dat je er alle kanten mee op kunt”, aldus Jenny. “Hetzelfde geldt voor de interpretatie ervan. Een krant als De Telegraaf zou dat moeten weten.” De woordvoerder noemt het “heel jammer” dat de krant van wakker Nederland nu juist voor een interpretatie kiest die ongunstig is voor de politie. “Ze hadden zoveel kunnen verzinnen en dan komen ze met dit.” Staal spreekt “namens de hele Directie” als ze zegt dat met een beetje creatief rekenen een heel ander beeld kan ontstaan. “Heus, daar zitten hele knappe mensen op. Die krijgen er wel uit dat er overal geld voor is of dat eigenlijk niemand een opleiding wil doen.”

Over het feit dat er gedurende de reorganisatie helemaal geen opleidingsbudget was, kan Staal kort zijn. “Ook dit artikel is een concept. En jij bestaat trouwens ook niet.”

 

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *