Elf politiechefs vervangen door 1486 surveillanten “Hele capaciteitsprobleem in een keer opgelost”

30 april 2019 – De publicatie vorige week van salarissen van de elf politiefunctionarissen de meer verdienen dan de zogeheten Balkenendenorm (€189.000,-), heeft tot een creatieve zet geleid. “Iemand rekende voor dat je voor dat geld op jaarbasis 1486 surveillanten kunt aannemen. Toen was de beslissing snel gemaakt.”

Nog geen minuut op je rekenmachine en je weet het: voor het bedrag wat de elf best betaalde politiemensen samen verdienen, neem je bijna 1500 surveillanten in dienst. “Stel je even voor waar je die allemaal kunt inzetten”, mijmert Josée Starink, plaatsvervangend hoofd operatien. “Verkeersaso’s aanpakken, surveilleren op bekende overlastplekken, optreden tegen illegale vuilstort en dronken uitgaanspubliek; eindelijk hoeven we het handhaven van de kleine norm niet meer aan Boa’s over te laten. We zouden wel gek zijn als we die kans niet zouden aangrijpen.”

Hoe de elf grootverdieners zelf op hun ontslag reageren is niet bekend.  Starink: “Nou ja, ik sprak er eentje. Die gaat solliciteren als surveillant, dus dat komt wel goed.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Elf politiechefs vervangen door 1486 surveillanten “Hele capaciteitsprobleem in een keer opgelost””

  1. Ga je mij nu vertellen dat het hele herplaatsings-gedoe niet nodig had geweest als er eerder een berekening was gedaan? Dat ik dus eigenlijk mijn baan als surveillant had kunnen behouden?! Dat ik voor jan-met-de-korte-achternaam …. #@$!×!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *