Eurovisiesongfestival volgend jaar in Haren “Hebben na Project X ruime ervaring met grote evenementen”

20 mei 2019 – Amper 24-uur na de klinkende overwinning van Nederland op het Eurovisiesongfestival is bekend dat de gemeente Haren in Groningen het evenement volgend jaar gaat organiseren. “Met Project X in 2012 hebben ze ruime ervaring opgedaan met grote feesten. Bovendien zijn steden als Rotterdam, Amsterdam en Maastricht wel druk genoeg.”

De keus voor Haren lijkt overhaast, maar volgens politiechef Elzeline Sijmen gaat er uitgebreid denkwerk aan vooraf. “De overwinning van Duncan zat er natuurlijk aan te komen”, vertelt Sijmen, die tevens aan het hoofd staat van het zogenaamde sgbo (staf bijzonder grootschalig optreden) Eurovisie. De vraag hoe we onze grote steden konden ontzien, mochten we het festival in 2020 hier organiseren, hebben we maanden geleden al gesteld.”

Drukbezochte gebieden ontlasten, betekent automatisch een zoektocht naar een plek waar het evenement wel gehouden kan worden. Sijmen: “Eigenlijk dacht iedereen meteen aan Haren. Er zijn weinig kleine gemeenten die zo ervaren zijn met massale onrust.” Ook Curaçao en Kootwijkerbroek passeerden nog even de revue, maar die bleken bij nader inzien ongeschikt. “Curaçao is natuurlijk een eiland dus dat zit al snel vol. Van Kootwijkerbroek blijkt eigenlijk niemand te weten waar het ligt.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *