Exclusief! Interview Pit redactie “Drama bruiloft Grapperhaus eigenlijk onze schuld”

28 december 2020 – Wie zijn dat eigenlijk, de mensen achter De Pit? En hoe hebben zij dit bijzondere jaar beleefd? Speciaal voor, eh… de De Pit redactie, stemde hoofdredactrice Sanne in met een interview.

Wat was het mooiste Pit moment van 2020?
Toen we werden gevraagd zitting te nemen in de selectiecommissie voor nieuwe korpschef. We waren vrij om een eigen aanpak te bedenken en besloten het nét even anders te doen. Laten we zeggen dat Henk (van Essen, red.) er een stuk beter uitziet in een Hawaii rokje dan je zou denken. Soepele heupen ook.

Heb ik beeld bij. De Pit doet nogal eens wat stof opwaaien. Welk artikel had volgens jou de meeste impact in 2020?
Dat is zonder twijfel het BAM-metje (Bewust Anderhalve Meter red.). Schijnbaar had de minister (Grapperhaus, red) 200 stuks willen bestellen voor z’n bruiloft. Maar ja, De Pit is satire, dus hij kreeg die dingen natuurlijk nooit. Met alle gevolgen van dien…

Dus het Grapperhaus-bruiloft-fiasco is mede veroorzaakt door De Pit?Zo kun je het stellen.

En verder?
De kamervragen naar aanleiding van de aanhouding van 34 hardlopers bij Utrechtse rellen in september. Dat was goud. En dat “vergisdemonstrant” bijna woord van het jaar was geworden. Bijzonder was ook de vete die we hadden met het FvD na het artikel “Je moet gewoon je bek houden”. Ze wilden die slogan zelf gebruiken.

Hoe is het trouwens afgelopen met voormalig Teambok Gerard?
Die maakt carrière! In augustus werkte hij drie weken op het Ministerie van V&J. Sindsdien heeft hij wat gezworven langs diverse politieke partijen, en nu doet hij iets bij het Ministerie van Economische Zaken.

Ook ergens spijt van?
Het item over 5G, dat je best je telefoon in de fik mag steken. Dat leverde gedoe op. De helft van de redactie was ineens niet meer bereikbaar.

Nog goede voornemens voor 2020?
Jazeker! Er staan allerlei onderwerpen in de planning om diepgravend onderzoek naar te doen. Hoe komt het bijvoorbeeld dat rellers en ME elkaar altijd weten te vinden? Toeval? I think not. En zijn de geluiden dat het Old Boys Netwerk van de politietop een eigen politieke partij gaat beginnen waar? We will find out! Blijf dus ook in 2021 de Pittigste nieuwssite van de politie volgen om te ontdekken hoe het echt zit.

Ga je die paardenkop nog af zetten?
Zeker niet. Anonimiteit is alles! Bovendien is tegenwoordig alles “masked”. The Masked Singer, mondmaskers… Ik ben helemaal on trend.

Maar… eh… Sanne… laat maar.
Bedankt. Koffie?

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *