EXCLUSIEF: politiechef Akerboom praat met De Pit over zijn vertrek “Ik ben ook verdrietig”

Foto Politie.nl

27 januari 2020 – Het vertrek van politiechef Akerboom komt voor velen als een donderslag bij heldere hemel. Ook hijzelf lijkt het nog niet helemaal te bevatten. Aan De Pit vertelt hij zijn exclusieve verhaal.

“Het klinkt misschien gek, maar mijn vertrek komt voor mij ook onverwacht”, begint Akerboom. “Ik zag een toekomst bij de politie. Wat zeg ik, ik zag ons gouden huwelijk al aan de horizon gloren. Ik ben er eerlijk gezegd behoorlijk kapot van.”

Hoe het dan toch zover heeft kunnen komen? “Ja je zou kunnen zeggen dat ik niet helemaal goed heb opgelet. Het begon als een gezellig gesprekje daar bij de AIVD en voor ik het wist zette ik ergens een handtekening. Het is ook best intimiderend natuurlijk als mensen alles al van je blijken te weten..”
De twijfel over zijn keus sloeg snel toe. “Kijk als het me zelfs niet lukt mijn aanstaande vertrek stil te houden (het nieuws lekte naar De Volkskrant red.) kun je je afvragen of je chef AIVD moet worden. Ik zie er eigenlijk als een berg tegenop.” En na een kleine stilte: “Denken jullie dat ik bijvoorbeeld mijn uniform wel mag aanhouden?”

Op de vraag of we nog eens van de politiechef zullen horen, gaan zijn ogen glimmen. “Zeg nooit nooit. Jullie hebben een vacature voor korpschef vacant toch hoor ik..?” En dan met een snik in zijn stem: “Ik sluit niet uit dat ik nog een balletje opgooi ergens.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *