Fans verbijsterd na finale Wie is de Politiemol

12 maart 2019 – Wie… is… de politiemol..? Miljoenen kijkers zaten gisteravond aan de buis gekluisterd om het antwoord te krijgen op die ene vraag. De verrassing was groot toen dit jaar niet één, maar drie deelnemers van het populaire programma hun medekandidaten om de tuin bleken te leiden. Drie fans van het eerste uur blikken terug op de beste politiemolacties van dit seizoen.

Is het politiestudent Fatih uit Amsterdam, adviseur Jason van de directie facilitair of zat de saboteur dit jaar bij de landelijke eenheid? Politiemolloot Babs kan er nog steeds niet over uit dat alle drie de kandidaten bedriegers bleken. “Niet te geloven!”, gilt ze boven het aanhoudende gejoel van de menigte voor de deur van de ‘WIDPM-kantine’ in het Vondelpark uit. “Fatih? Het enige verdachte vond ik dat hij is opgegroeid in Tiel.” Babs is onder de indruk van het spreekuur voor criminelen wat de politiestudent in zijn auto hield (aflevering Lekke Band red.). “En dan met een onderbroek vol geld het bureau weer inlopen. Alleen een echte mol speelt dat klaar.”

Giovanni zat naar eigen zeggen “al vanaf het begin op Jason”. “Je zou het een tunnel kunnen noemen ja, maar ik wist gewoon dat er iets niet klopte. Bij die laseropdracht deed zogenaamd z’n porto het niet en bij bijna iedere andere opdracht had hij een sleutelpositie. Ongelofelijk dat de rest dat niet doorhad.”

De beste molactie van Jason vindt Giovanni de spookwoningen (aflevering Witte Was red.). “Dat iedereen de juiste huurder moest vinden en dat hij die huizen dan onder de ogen van zijn medekandidaten aan criminelen verhuurt… Petje af. En daar dan als penningmeester gewoon miljoenen verstoppen he.” De beelden van een heel dorp dat bij de zogenaamde ‘waslijn’ opdracht de witte was helpt ophangen, noemt Giovanni onvergetelijk. ”Je hebt lijntjes en lijntjes zullen we maar zeggen.”

De uitdrukking op het gezicht van politiemolloot Jesse laat zich het best beschrijven als verslagenheid. “Man, man, man. Ik zat er zo naast. Echt pijnlijk hoor. Dat er wordt gelekt vanuit Limburg en Brabant wist ik, maar de landelijke eenheid? Echt niets is wat het lijkt bij WIDPM.” De beste actie van deze mol vond volgens Jesse plaats tijdens het ziplinen waarbij de overkant gehaald moest worden zonder te lekken (aflevering Incontinent red.). “En dan toch informatie doorspelen terwijl je boven een honderden meters diep ravijn bungelt. Dan moet je wel echt een koele kikker zijn.”

Ben jij ook een politiemol op het spoor? De redactie van De Pit hoort het graag.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *