Geen verlof voor agenten in 2020 “Ergens in november nog wel een weekend waarin mensen vrij kunnen nemen”

14 oktober 2019 – Capaciteitsproblemen en steeds meer grote evenementen nopen de Nationale Politie tot drastische maatregelen. “Vakantie is gewoon niet meer van deze tijd”, aldus HR-consulent en hoofd planning Wendy Ton-A-Tin.

Het EK voetbal, het Songfestival, Koningsdag, Sail en steeds meer toeristen: het wordt niet rustiger in Nederland volgend jaar. “Realiteit is dat we iedere politieman en -vrouw nodig hebben om dit in goede banen te leiden”, aldus Ton-Ah-Tin. “Met de huidige bezetting betekent dat geen verlof in de zomerperiode, tijdens schoolvakanties en feestdagen en rondom evenementen.” Klachten dat politiemensen helemaal geen vrij meer kunnen nemen, noemt Ton-Ah-Tin zwaar overdreven. “Er is sowieso een weekend halverwege november waar nog ruimte is. Zolang niet iedereen dan tegelijk gaat natuurlijk.”

Er zijn vergevorderde plannen om de druk op grote steden te verminderen. “Mogelijk worden voetbalevenementen voortaan gewoon weer ergens in een weiland gehouden”, aldus het hoofd planning. “Iets als Sail kan prima verplaatst naar De Wadden of de rivier De Linge. En voor Koningsdag zien we ook wel mogelijkheden; misschien doen we dat volgend jaar gewoon bij WA thuis.”  

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *