Gouden Zeiksnor uitgereikt. Van Zemelen plaatst weer meeste negatieve reacties op intranet.

25 juni 2018 – Het was een nek aan nek race tussen brigadiers Rob Calimero en Herman van Zemelen, maar uiteindelijk ging Van Zemelen er gisteravond – net als vorig jaar – met de Gouden Zeiksnor vandoor. De vakjury: “Zijn gezanik is echt van hoog niveau. Je zou bijna denken dat hij nooit iets anders doet.”

“Er wordt natuurlijk weer niet naar ons geluisterd”, “Vroeger kon je tenminste nog trots zijn dat je bij de politie zat” en “Sterkte voor iedereen die voor deze baas moet werken”. Het juryrapport is vol lof over de negatieve parels die dit jaar weer en masse onder de intranetberichten te lezen waren. “We zijn niet alleen onder de indruk van het niveau van het gemekker, maar zeker ook van de hoeveelheid”, aldus de enthousiaste juryvoorzitter Annemieke Op. “Sommige dagen was er geen intranetbericht waar niet onder gezeken werd. Die toewijding heeft ons echt ontroerd.”

Dat Van Zemelen de award uiteindelijk op zijn schoorsteenmantel mag zetten, was niet vanzelfsprekend. Maandenlang stonden hij en Calimero gelijk met een gemiddelde van zeven negatieve reacties per week. Door in de laatste twee weken onder ieder intranetbericht ‘En weer doen de hoge heren maar wat. Waarom ben ik niet verbaasd..?’ te zetten wist  Van Zemelen zijn collega te verslaan. “Juist in deze reactie kenmerkt zich het vakmanschap van Herman”, aldus Op. “Die combinatie van slachtofferschap en fatalisme is treffend en uniek. Zoiets vergt jaren oefening.”

Van Zemelen zelf had eigenlijk “totaal geen zin” om te reageren, maar “had niks toch beters te doen”. Van Zemelen: “Kan iemand me vertellen waar zo’n award goed voor is? Allemaal tijdsverspilling als je het mij vraagt.  Maar goed, naar mij wordt toch niet geluisterd. Ik zal blij zijn als ik met pensioen ben. Als ik met pensioen ga trouwens, want daar zal ook wel weer wat aan veranderen. Zo nou heb je een reactie. Geen idee waar dat nou weer goed voor is, maar goed wie ben ik.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *