Grapperhaus en Akerboom blij met Cao-uitkomst “De gedeelde onvrede verbindt enorm”

19 september 2018 – Zowel minister Grapperhaus als korpschef Akerboom zijn zeer te spreken over de uitkomst van de Cao-onderhandelingen. “Eigenlijk is niemand echt tevreden”, aldus Grapperhaus. “Dat gedeelde chagrijn verbindt gewoon enorm.”

Hoog inzetten en uitkomen op een gemiddelde wat voor de meesten voelt als ‘net niet’: het is een vaak gebezigde strategie bij onderhandelingen. “Daarbij is het natuurlijk mens eigen om nooit tevreden te zijn”, aldus Akerboom. “De Cao-onderhandelingen konden dus eigenlijk niet mis gaan.”
De verbindende factor van het katerige gevoel wat veel politiemensen aan de onderhandelingen over houden, noemt hij fantastisch. “Politiemedewerkers hebben eindelijk weer iets gemeen. Daar komt bij dat niemand eigenlijk weet wat er in het akkoord staat. Ook dat schept een band.”
Volgens de korpschef is de energie die vrijkomt hartverwarmend. Zo is er vanuit de facebookgroep Malieveld 2.0 een eigen protestbond opgericht en nemen verschillende mensen de moeite hun lidmaatschap van bestaande bonden op te zeggen. Akerboom: “Het leeft echt enorm. Met deze oppepper kunnen we weer maanden voort.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *