Hoe slaat het Old Boys Netwerk van politie zich door de corona-tijd heen? De Pit vroeg het ze persoonlijk

19 mei 2020 – In de serie ‘Hoe is het nu met’ telebelde De Pit deze week met Willem, Rob en Erik van het Old Boys Netwerk (OBN) van de politie. Daar voert positiviteit de boventoon. ” Met ieder een eigen golfkarretje kun je prima anderhalve meter afstand houden.”

Zongebruind, een beginnend buikje en dit keer allemaal opvallend genoeg zonder snor: de heren zitten er ogenschijnlijk goed bij. De eerste nuance komt van Rob. “Kijk we redden ons prima, maar we houden in deze gekke tijd wel een oogje op elkaar. We vallen qua leeftijd tenslotte bijna allemaal in de risicogroep.” Volgens Erik levert dat meteen de eerste uitdaging op. “Hoe houd je de rijen gesloten als je anderhalve meter afstand moet houden..?”

De eerste complimenten komen – hoe kan het ook anders – van Willem. “Ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik zeg dat het juist in deze tijd geweldig is om mensen om je heen te hebben waar je op kunt rekenen. En dat al sinds de jaren ’70.” Na een kleine stilte: “En dan bedoel ik natuurlijk vooral op het professionele vlak. We bedienen elkaar van gezonde kritiek en zorgen daarbij natuurlijk wel dat het gezellig blijft. “
Een ander voordeel van een stevig netwerk in corona-tijd komt van Rob. “Een sollicitatiegesprek voeren op anderhalve meter is lastig. Dan is het fijn als je de juiste mensen al in je gelederen hebt.” Daarbij blijkt kwaliteit niet altijd het allerbelangrijkste. “Voor ons staat voorop dat je jezelf kunt zijn. Dat gaat toch minder lekker als je niet allemaal dezelfde achtergrond hebt. Een quote van Johan Derksen bijvoorbeeld wordt dan snel niet herkend.”

Geluiden over elkaar de hand boven het hoofd houden en gebrek aan inclusie, wuiven de heren ge├»rriteerd weg. Erik: “Wat een onzin. We zijn volkomen transparant. We weten al sinds de opleiding precies van elkaar wat we allemaal doen.” Ook positievo Willem wil er niks van horen. “Mensen vinden altijd iets om over te zeuren. En bovendien: in deze tijd is het verstandig om niet teveel nieuwe mensen te leren kennen. Zo houden we de kans op besmetting klein.”

Wie moet De Pit volgende week aan de tand voelen..? Mail ons op post@depit.nl

Verdacht politienieuws moet je delen:

2 gedachten over “Hoe slaat het Old Boys Netwerk van politie zich door de corona-tijd heen? De Pit vroeg het ze persoonlijk”

  1. Pingback: Exclusief! Interview Pit redactie “Drama bruiloft Grapperhaus eigenlijk onze schuld” – De Pit

  2. Pingback: Exclusief! Interview Pit redactie “Wel lullig dat bruiloft Grapperhaus door ons zo’n drama is geworden” – De Pit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *