Huldiging Ajax? Zorg dat je een briefje van je ouders bij je hebt

16 mei 2019 – Tijdens de huldiging van Ajax vanmiddag op het Museumplein in Amsterdam voert de politie extra controles uit. “Het tijdstip nodigt uit om te gaan spijbelen of je ziek te melden op je werk. Dat kan natuurlijk niet. Vandaar dat we er extra op toezien of mensen wel legitiem aanwezig zijn.”

Ajax toe juichen om 16:00 uur vanmiddag? Voor wie stiekem spijbelt van school of met een smoesje eerder weggaat van zijn werk kan het een duur uitje worden. “De huldiging wordt ’s middags gehouden om de drukte te kunnen managen, niet om mensen een vrij briefje te geven te regels aan hun laars te lappen”, vertelt politiewoordvoerder Jordan Lee. Bij de ingangen naar het plein zal dan ook flink worden gecontroleerd. Lee: ”Iedereen in de leerplichtige leeftijd wordt verwacht een briefje van zijn of haar ouders bij zich te hebben, mensen die vrij hebben genomen een bevestiging van hun baas.” Bij degene die zich ziek hebben gemeld, wordt het temperaturen. “Minder dan 38.5 betekent onherroepelijk terug naar je werk.”

Bij de controles worden geen uitzonderingen gemaakt. “Ook de spelers moeten natuurlijk aantonen of ze er wel mogen zijn. Maar van de meeste hebben we al een briefje binnen dus dat komt waarschijnlijk wel goed.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *