Hulpverleners doorstaan Oud en Nieuw “Loopgraven rondom grote steden geweldig idee”1 januari 2019 – Het ziet ernaar uit dat mede door de inzet van zandzakken en loopgraven alle hulpverleners het einde van de nieuwjaarsnacht hebben gehaald. “Met een mortierhelm op voel je je toch net wat veiliger.”

Met gejuich, geknal en een oplichtende hemel luidden we ook deze 31 december het nieuwe jaar in. “Door het raampje vanaf de eerste hulp had ik echt een geweldig uitzicht”, aldus Bram de Waal, ambulancebroeder. “Het was echt boffen dat ze mijn linkeroog nog konden redden, nadat ik tijdens mijn dienst met vuurpijlen was bekogeld. Anders had ik natuurlijk een groot deel van het spektakel gemist.”
Ook agent Mous al Hamshi had een goede dienst. “Beetje dronkenlui uit elkaar halen en bierglazen ontwijken. Ik ben een stuk minder vaak geraakt dan vorig jaar. Mede dankzij de zandzakken natuurlijk die we aan het begin van de avond uitgereikt kregen. Daar sla je niet zomaar een glas doorheen.”

Brandweer woordvoerder Denise de Jong kijkt terug op een “drukke maar leuke avond”. “Kijk er gaan wat prullenbakken en containers in de hens, maar dat duurt niet eeuwig. Die dingen zijn een keer op toch?” De door de baas uitgereikte oordoppen gebruikt ze niet. “Na een paar van deze diensten is mijn gehoor genoeg beschadigd om geen last meer te hebben van de herrie.”
Ook politiekorpschef Akerboom kijkt tevreden terug. “Ik ben zelf natuurlijk erg lang, dus mij raak je niet zo makkelijk. Daarom ben ik extra blij dat ook mijn kleinere collega’s de nacht goed hebben doorstaan.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *