Iedere gemeente eigen coronabeleid: politie creëert overzicht

Donderdag 13 augustus – Terwijl de hitte langzaam afneemt, nemen de lokale maatregelen tegen de tweede corona golf in rap tempo toe. Politie en BOA’s creëerden het broodnodige overzicht. Voor zichzelf, maar ook voor burgers. “Mensen weten niet eens meer in welk dorp ze wel of niet met een rolfluitje mogen rondlopen”, aldus een wijkagent uit Espelo.
De Pit selecteerde de meest inventieve maatregelen.    

·         Waddinxveen mag je vanaf 1 september alleen nog uit, niet meer in. De eerste luxe vluchtelingenkampen worden ingericht bij de gemeentegrens.

·         Amersfoort verbiedt per direct indoor winkelen. Alle winkeliers hebben nu kraampjes voor de deur. “In de Langestraat waan je je in Klein Marokko.”

·         Putten werkt versneld aan groepsimmuniteit. Alle handhavers zijn met verlof gestuurd naar oranje gebied.

·         Rotterdam gaat voor zekerheid en heeft 14.000 laskappen ingekocht. “Handig zo’n geïntegreerde zonnebril.”

·         Lelystad zet sproeivliegtuigjes in om elke ochtend 3000 liter alcohol over bewoond gebied uit te storten. De verkeersveiligheid is wel iets teruggelopen.

·         Groningen stad verstrekt gratis paracetamol en adviseert een goed glas grog voor het slapen gaan. “Werkt volgens oma altijd.”

·         Almere verbiedt Netflix. Bijna de helft van het aantal gevallen van huiselijk geweld bleek veroorzaakt door storingen tijdens het streamen.


·         Amsterdam verplicht mondkapjes van anderhalve meter. “Scheelt een hoop drukte in het OV.”

·         Om speekseloverdracht zoveel mogelijk te voorkomen stelt Breda een fluisterplicht in en verbiedt het gebruik van rolfluitjes in de openbare ruimte. De gemeente bereidt zich voor op massale anti-rolfluitjes-verbod-demonstraties.

·         Apeldoorn verbiedt tongzoenen buiten huiselijke kring. “Vaste bezoekers van het fietsenhok achter de school zijn woedend.”

·         Den Haag gaat werken met een leeftijdsgebonden dag- en avondklok. Jongeren mogen de deur niet uit tussen 6.00 uur ’s ochtends en 15.00 uur ’s middags, ouderen niet na 20.00 uur ’s avonds. Pepijn (15) vindt het een retegoed idee.

·         Onderzoekers in Delft hebben ontdekt dat het overgrote deel van de coronapatiënten rechtshandig is. In plaats een mondkapje moet men in openbare ruimten verplicht de rechter arm in een mitella dragen.

·         Eindhoven vaart een heel andere koers. Daar hebben ze besloten dat als de boel toch naar de klote gaat, ze net zo goed feestend ten onder kunnen gaan. Iedereen is welkom, maar mondkapjes zijn verboden.    

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *