Iedereen welkom bij Nationale Politie “Zolang je je maar als witte, hetero man gedraagt”


26 maart 2021 – Na alle ophef in de media over racisme bij de Nationale Politie, kon een reactie niet uitblijven. Adviseur van de korpsleiding Gerard de Bruijn “We zijn enorm voor inclusie, iedereen die zich vermomd als witte, hetero man hoort er gewoon bij.

In het juiste hokje gaan zitten, is volgens de adviseur niet moeilijk. “Mijn vriend moest natuurlijk even wennen dat ik ineens hetero was, maar sinds ik hem Annelies noem is er geen vuiltje meer aan de lucht.” Ook hoofdagenten Sjoerd (voorheen Hanan), Barry (eerst Marvin) en John (altijd al John) voelen zich prima bij de situatie. Sjoerd: “Het enige lastige is dat bijna iedereen op het basisteam Sjoerd heet. Maar goed, dat hebben we opgelost door mensen ook een nummer te geven.”

Verhalen over een organisatie die niet verandert, wijst De Bruijn resoluut van de hand. “Natuurlijk doen we dat. Maar alles op zijn tijd. Straks hebben we alleen nog maar agenten die in Wie Is De Mol gaan babbelen over Etherdiscipline. Wie gaat er dan nog bekeuringen uitschrijven..? Precies.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *