Intimidatie op het werk? De test die iedere politie-agent zou moeten doen


17 juli 2019 – Racisme, seksisme en intimidatie bij de politie, je leest er wel eens iets over. Maar hoe weet je of het ook speelt op jouw werkplek? Doe de test!

1. Je hebt als je thuiskomt je slipje niet meer aan. Oei. Of herinner je je nog dat je er vanochtend sowieso geen aantrok..?
2. Je collega’s vertellen je regelmatig dat ze het echt niet erg vinden dat je homo bent. Tijd om te laten weten dat je ook dol bent op hetero’s?
3. Je vraagt je af wat klokkenluider betekent.
4. Je hebt alweer gonorroe terwijl je toch al jaren monogaam bent met die ene leuke inspecteur van basisteam dinges. Sowieso even langs de huisarts?
5. In de media wordt je hoogste baas afgeschilderd als een slappeling die wegkijkt bij misstanden. Is het echt zo erg of zijn de problemen in je bedrijf gewoon erg ingewikkeld?
6. Als collega met diverse roots krijg je vaak te horen dat men niets tegen diversiteit heeft, maar dat het wel om kwaliteit moet gaan. Ben jij dan toch de enige zonder diploma van Zweinstein..?
7. Je vond het werkende leven eigenlijk veel overzichtelijker toen al je collega’s nog gewoon op je leken. Maar je bent bang voor racist te worden uitgemaakt als je dat uitspreekt.
8. Je collega’s vinden het hartstikke goed dat je uitkomt voor je geaardheid. Ze vragen wel steeds of het nou echt moet dat al die homo’s met veren in hun kont op een boot gaan staan hossen. Dat doen zij toch ook niet..?
9.Als vrouwelijke agent krijg je vooral complimenten over je uiterlijk, niet over het werk wat doet. Geen goed teken. Tenzij je bent aangenomen om mooi te zijn natuurlijk.
10. Je doet enorm je best om een witte, hetero man te zijn, maar hebt het idee dat er iets niet klopt.

Heb je op 1 of meer vragen ‘ja’ geantwoord? Ai. We zitten in hetzelfde schuitje. Samen verder dan maar..? Tip van de redactie: sowieso iedere ochtend met z’n allen luidkeels ‘Mag ik dan bij jou’ zingen.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *