Jongerenraad politie zeer divers

Foto: politie.nl

20 april 2018 – De jongerenraad van de politie die deze week is gepresenteerd, kent een zeer grote diversiteit. Een van de initiatiefnemers van de raad, Willem-Jaap de Jong:  “Om een goede afspiegeling van een klein deel van de samenleving te zijn, was het belangrijk dat jongeren niet allemaal uit dezelfde villawijk komen. Hier is heel bewust voor gekozen.”

Quinten (17): “Ik vind diversiteit erg belangrijk en ben blij dat er ruimte is voor zoveel verschillen. Floris-Jan komt bijvoorbeeld uit Wassenaar en ik uit Blaricum. Daar begint de diversiteit al. En Willemijn speelt hockey en Fleur tennis. Twee buitengewoon diverse sporten.” Ook aan de achtergrond van de jongeren is gedacht. Zo is de vader van Julius CEO van een bank terwijl de vader van Florentien in de raad van bestuur van een groot ziekenhuis zit. “Ook twee totaal verschillende werelden en dat merk je tijdens de bijeenkomsten die we hebben gehad.” aldus De Jong.

De jongerenraad adviseert de Korpsleiding gevraagd en ongevraagd over verschillende onderwerpen. Het eerste advies van de kersverse jongerenraad gaat over het aanpakken van de grote hoeveelheid hondenpoep in de Beukenlaan te Laren.

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Jongerenraad politie zeer divers”

  1. Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er geen jonge golfspeler uit Bloemendaal in het forum heeft plaatsgenomen. Deelnemers aan Golf clinics zijn ook zo heerlijk divers. Het zou goed zijn als de achterstandswijken in Bloemendaal, met name aan de zeekant ook vertegenwoordigd waren….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *