Kantines overtreffen zichzelf; ook hagelslag nu per korrel verpakt

25 september 2018 – Plastic om het beleg, de salades en het water met een smaakje: in de politiekantines werd al langer fors aan de weg getimmerd om zoveel mogelijk afval te produceren. Met het per stuk verpakken van de korrels hagelslag, is weer een belangrijke stap gezet. “Ik denk echt dat we hiermee de missing link in de plastic soep hebben gevonden”, aldus José van Schotten, voorzitter van de werkgroep ‘Schijt aan duurzaamheid’.

Het per stuk verpakken van het beleg, de boter, de crackers en roggebroodjes, de plastic slabakjes en de soepbekers; voor het afval van een gemiddelde lunch hoefden we ons al langer niet te schamen. “Met de toevoeging van plastic flesjes voor de jus d’orange, de plastic bekers (inclusief rietje) en het plastic bestek ging het echt de goede kant op”, aldus Van Schotten, zelf nauw betrokken bij de contractering van de kantinecateraar. “Toch bleven we met het gevoel zitten dat er meer was. Met het per korrel verpakken van de hagelslag, hebben we een manier gevonden om nóg vervuilender te zijn. Daar ben ik echt ontzettend trots op.”

Bij het aangaan van een contract met de cateraar is er natuurlijk goed op gelet dat er van duurzaamheid geen enkele sprake was. “Toch hebben we onszelf weer overtroffen”, vertelt Van Schotten. “Met deze maatregel kunnen we ons absoluut meten met alle andere bedrijven die maling hebben aan het voortbestaan van onze planeet. Dat geeft gewoon een ontzettend goed gevoel.”

Van Schotten benadrukt dat politiemensen zelf ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen. “We vragen mensen met klem om hun salade in meerdere plastic bakjes te doen, altijd uit plastic bekers te drinken en voor iedere hap ander plastic bestek te gebruiken. Ook vervuilen doe je samen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *