Koningsdag 2018: politieman Takes weer present met eigen hek

Kroon25 april 2018 – Ook aanstaande Koningsdag staat politieman Willem Takes weer klaar met zijn eigen hek. “Het is een eer om op deze manier het Koningshuis te mogen dienen.”

“Veel politiecollega’s zijn vandaag ‘chef hek’, maar alleen ìk heb mijn eigen hek meegenomen”, aldus een trotse Takes. De politieman tikte het vehikel in ’95 voor een zacht prijsje op de kop en koestert het sindsdien met verve. “Iedere week even luchten, maandelijks een sopje en vlak voor Koningsdag natuurlijk poetsen, poetsen, poetsen.”

Takes staat zoals ieder jaar op de kruising Koningsweg- Oranjelaan zo’n 12 meter van zijn huis. Dat doet hij overigens niet alleen op  27 april; zijn dienst begint drie dagen eerder en eindigt niet voor de 30e. “Het is afzien, dat geef ik toe, maar ik laat niks aan het toeval over. Stel dat er net een dag voor of na Koningsdag iemand ongeoorloofd wil oversteken… Ik moet er niet aan denken dat ik er dan niet zou zijn.” Takes staat er in deze zware dagen niet alleen voor. “Mijn vrouw brengt me iedere ochtend iets te eten, stofzuigt even rondom het hek en zet onze oranje partytent op als het regent.  Mijn kinderen zingen om de beurt een uurtje het Wilhelmus. Dat levert meteen een leuk zakcentje van voorbijgangers op.”

Een bedankje van de koning wuift Willem van de hand. “Ik sluit een ridderorde te zijner tijd natuurlijk niet uit. Maar ook dan zal ik laten weten dat ik gewoon mijn werk doe. Bovendien: we zijn naamgenoten. Dat kan geen toeval zijn.”

Zie ook: Politieman Willem Takes vindt meeste eieren

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Koningsdag 2018: politieman Takes weer present met eigen hek”

  1. Pingback: Politieman Willem Takes past coulancebeleid ‘natuurlijk’ ook thuis toe – De Pit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *