Landelijke actiedag pensioenen: nog enkele plaatsen vrij bij workshop ‘Agent en incontinent’

Foto: NPB

26 februari 2019 – Agent en incontinent, Politiewerk met een rollator en Aangifte opnemen met Alzheimer: het zijn slechts drie van de workshops die de bonden op de landelijke -pensioenen-actiedag op 18 maart organiseren. “Als we tot ver in de 70 moeten doorwerken, hebben we dit soort vaardigheden gewoon nodig”, aldus Johan Brandjes, bondswoordvoerder.

De bonden van verschillende hulpdiensten sloegen de handen ineen na de vastgelopen pensioenonderhandelingen. “Dit keer gaan we niet alleen actievoeren voor een beter akkoord, we willen mensen ook wat concreets bieden”, aldus Brandjes. “We denken dat de workshops echt aan een behoefte voldoen.” Dat het beeld van politiewerk met uitblijven van een akkoord drastisch zal veranderen, kunnen we volgens Brandjes niet omheen. “De burger zal er vast aan moeten wennen om een politieman met een rollator achter een inbreker aan te zien rennen. Aan de andere kant; als iedereen met een zwaar beroep langer moet doorwerken, zal de gemiddelde boef er ook niet fitter op worden.”

Ook vanuit andere hulpdiensten worden er trainingen georganiseerd. Brandjes: “Bij onze collega’s is er vooral veel animo voor de cursussen Bijziend blussen en Temperaturen met artrose.”

Dat de workshops juist tijdens de landelijke actiedag op het Malieveld worden gegeven, is logisch volgens Brandjes. “Mensen die daarheen komen zijn kennelijk nog goed ter been én hebben de locatie zelfstandig kunnen vinden. Dat zijn ideale uitgangspunten voor onze trainingen.”
Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *