Limburgse Vlaaierij wint Europese aanbesteding voor gebak van laatkomer hoofdagente Maaike

17 juli 2018 – Het is feest op basisteam Bovelanden-Noord in district Groningen. Hoofdagente Maaike heeft eindelijk getrakteerd nadat ze zich op 8 augustus 2017 had verslapen voor haar vroege dienst.  De Limburgse Vlaaierij ‘Op De Kis Houwe’ won na 11 maanden de Europese aanbesteding en leverde het gebak.

Zoals op veel basisteams is het ook in het team van Maaike traditie dat je trakteert als je te laat bent. Teamchef Lorenzo: “En zo’n traditie is er natuurlijk niet voor niets. In een 24-uurs organisatie als de politie ben je afhankelijk van elkaar en van momenten met lekkere taart. Alleen kregen we steeds vaker kritiek van de unie van banketbakkers omdat we altijd bij bakkerij ‘Dikke Tammo’ het gebak haalden. Toen hebben we besloten het open en eerlijk te doen en het Europees aan te besteden.”

Er kwamen 5 offertes binnen nadat Maaike de wens kenbaar had gemaakt aan de Union of European Cake. Eerst volgde een kleine proeverij om de kwaliteit te testen. Maaike zelf mocht daar ook aan deelnemen. “Dat vond ik echt fantastisch! Ik mocht naar Dusseldorf in Duitsland om de 5 verschillende taarten te proeven. Er vielen er meteen al 2 af, die waren echt niet te eten. Volgens mij was het iets uit Bulgarije met Goulash erin verwerkt en iets uit Noorwegen met rauwe vis.” Uiteindelijk hakte de financial controler van het basisteam de knoop door; het werd de Limburgse Vlaai. “Wel jammer dat de collega’s die op mij zaten te wachten toen ik te laat was, inmiddels niet meer in dit team werken. Ik heb ze maar een selfie met de taart gestuurd.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Limburgse Vlaaierij wint Europese aanbesteding voor gebak van laatkomer hoofdagente Maaike”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *