Liveblog: cao-overleg politie. Grapperhaus en Van der Kamp ontvrienden elkaar op Facebook

28 juni 2018 – De Pit is jouw bron voor verdacht politienieuws en vandaag houdt een geheime bron een liveblog bij over de cao onderhandelingen:

9.15 Minister Grapperhaus is te laat. Ontkent dat dat onderdeel van de onderhandelingstactiek is.

9:16 Stare down begint. Struijs (NPB) kijkt als eerste weg, maar zegt van niet. Wil kwaad weglopen. Voorzitter grijpt in. Legt uit dat het weglopen altijd pas na de lunch is.

9.30 Startronde: hoe was het weekend? Grapperhaus is geïrriteerd. “We hadden afgesproken dat het dit keer bij bowlen zou blijven.” Van der Kamp (ACP) zegt dat hij dan niet vals had moeten spelen in de finale. Grapperhaus noemt Van der Kamp kleinzerig.

9:31 Leonard Kok (rechterhand Akerboom) maakt een grap: “We zijn lekker aan het bonden mensen”. Niemand lacht.

9.45 Leonard maakt nieuw grap: “Jullie maken het wel erg bont. Met een t bedoel ik.”

9.46 Van der Kamp (ACP) en Struijs lopen boos weg.

9.48 Van der Kamp en Struijs komen terug. Alleen Maas-koffie buiten.

10:05 Korpschef Akerboom komt binnen. Excuseert zich. Had Ov-businesskaart niet week van te voren aangevraagd, dus moest met de fiets.

10:30 Van der Kamp ontvriendt Grapperhaus op Facebook.

10:47 Voorzitter probeert gesprek weer op gang te brengen. Stelt voor dat iedereen zijn wens op papier schrijft en de blaadjes uitwisselt. Struijs schrijft op dat de politie een uitzendbureau is geworden. Wordt kwaad als Akerboom zegt dat dat geen wens is.

10:49 Er wordt koffie geserveerd. Grapperhaus belt Foodora om een soy-latte te laten bezorgen. Van der Kamp zegt dat hij de bezorger een fooi moet geven om contact te houden met de gewone man op de werkvloer.

11:03 De Casio’s komen op tafel om loonbod uit te rekenen. Akerboom laat zien dat je omgekeerd oliebol kan schrijven door 7083170 te typen.

11:13 Leonard Kok laat zien dat je LOL kunt schrijven door 707 te typen.

11:50 Van der Kamp zegt dat ze binnenkort naar het Malieveld komen. “Zien jullie op de Nieuwe Uitleg ook nog eens echte agenten.” Akerboom reageert enthousiast. Dat heeft hij nog nooit vanuit zijn kamer gezien.

11:55 Voorzitter vraagt bonden nog voor de lunch looneis neer te leggen. Bonden zeggen dat de minister eerst moet. Grapperhaus ontvriendt Van der Kamp en Struijs op Facebook.

11:57 De bonden dreigen met staken. Laten alvast wat quotes voor de pers zien.

11:58 Akerboom zegt dat je uitzentbureau niet met een t schrijft.

11:59 Van der Kamp zegt dat hij zelf wel bepaalt hoe je uitzendbureau schrijft.

12.00 lunch: Struijs wil niet naast Grapperhaus. Zegt dat hij smakt. Grapperhaus wil helemaal niet met bonden aan tafel. Eet in zijn dienstauto en bestelt nog een soy-latte.

13:17 tijd voor een energizer: Struijs zet een beweging in.

13:18 Struijs wordt boos en zegt dat anderen hem expres niet goed volgen. Grapperhaus zegt dat hij zelf geen coördinatie heeft.

13:51 Akerboom vraagt of ze straks weer gewoon tegen de pers zeggen dat het een zeer constructief overleg was in een goede sfeer en dat er stappen zijn gezet.

13:52 Leonard Kok zegt dat hij het graag kort en bondig houdt. Niemand weet of het weer een grap is.

14:02 Struijs zegt dat de politie een uitzendbureau is geworden. Leonard Kok vraagt of hij dan wat anders kan gaan doen.

14:47 Van der Kamp vraagt of hij straks eerder weg mag. Hij moet zich nog bij Randstand inschrijven.

14:48 Akerboom wil ook eerder weg. Loopt twee weken achter met urenregistratie BVCM invullen, moet zijn reiskosten van afgelopen maand nog declareren, het bezoek van morgen via intranet aanmelden, zijn teamleider vragen de gedeclareerde kosten van een bloemetje voor een zieke collega te accorderen en een ov-businesskaart voor volgende week aanvragen via planon.

15:01 Koffie met appelgebak. Van der Kamp zegt dat ze best weten dat hij allergisch is voor gluten. Bestelt macarons via Deliveroo.

15:02 Grapperhaus belt de portier dat ze Deliveroo moeten weigeren.

15:04 Struijs plaatst een foto van het appelgebak op Instagram.

15:23 Van der Kamp legt eisen op tafel. Ieder basisteam krijgt een barista en er komt een pilot met ‘bereikbare personeelszorg’ voor politiemensen. Dat laatste lijkt in andere bedrijven erg aan te slaan. Struijs dringt aan op ‘iets van een opleiding, bijvoorbeeld verhoortechnieken voor rechercheurs of een tantra-massagecursus’.

15:24 Akerboom vraagt hoe laat de wedstrijd Senegal-Colombia vanmiddag begint.

15:25 Struijs zegt dat duidelijk is afgesproken dat ze Japan-Polen zouden kijken. Dreigt met tweedaagse staking.

15:31 Akerboom en Van der Kamp excuseren zich. Akerboom wil de pers via zijn woordvoerder laten weten dat het een vruchtbaar overleg was. Belooft dat er dan morgen twee soorten gebak zullen zijn en onbeperkt soy-latte voor Grapperhaus. Iedereen gaat akkoord.

15:40 Struijs zegt dat de politie een uitzendbureau is geworden. Gaat op de toilet de voorbeschouwing Japan-Polen kijken.

15:41 De voorzitter zet Senegal-Colombia aan. Leonard Kok zegt dat hij niet naast Grapperhaus gaat zitten als deze zijn vriendschapsverzoek op Facebook niet accepteert.

15:42 Grapperhaus kijkt de wedstrijd vanuit zijn dienstauto. Bestelt chips via Uber Eats. Chauffeur zegt dat het 2-0 wordt voor Colombia, maar wil niet zeggen hoe hij dat weet.

15:44 Leonard Kok vraagt zich af of iemand het zou merken als ze hier vannacht bleven slapen. Voorzitter denkt van niet. Stelt voor om heel laat op te blijven.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *