Madelon zet afwezigheidsassistent aan en vereenzaamt meteen

7 augustus 2018 – Voor haar aanstaande vakantie naar de Spaanse Costa zette Madelon (PDC Rotterdam) drie dagen geleden de afwezigheidsassistent van haar outlook aan. De afname in emails kwam hard aan. “Ik had het gevoel dat iedereen me vergeten was.”

Handig voor de achterblijvers en minder achterstand als je terugkomt van vakantie; collega’s wisten Madelon snel te overtuigen van de voordelen van de zogeheten afwezigheidsassistent. “Ik dacht ik doe het gewoon”, aldus de HR-medewerker. “De eerste dagen die ik vrij was gingen nog wel; ik kreeg gewoon wat minder mails dan anders. Maar na drie dagen droogde de stroom op. Zo leeg, echt vreselijk. Ik had bijna het gevoel dat alles gewoon doorging zonder mij.”

In de auto op weg naar de Costa sloeg de paniek toe. “Ik zag mezelf al op die stretcher liggen met mijn drankje terwijl ik steeds mijn Secure Mail checkte en dan gewoon niks. Dan ga ik nog liever niet op vakantie. Bij de eerste de beste afslag ben ik de snelweg afgereden en naar een politiebureau gegaan om die assistent weer uit te zetten.”

Voor de zekerheid laat Madelon alle collega’s met wie ze ooit heeft samengewerkt weten dat ze gewoon bereikbaar is. Al bij de tweede stop in België wordt haar inzet beloond. “Ik wilde net wegrijden toen ik ‘ping’ hoorde; een mail van Dayenne dat ze vanaf nu met vakantie is. Ik heb meteen gereageerd. Levert toch weer een autoreply op weet je.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *