Massale vechtpartij Moergestel blijkt misverstand. “We wilden de politie juist een hart onder de riem steken.”

29 oktober 2019 – Tientallen jongeren zijn afgelopen weekend in aanvaring gekomen met de politie. De oorzaak blijkt een uit de hand gelopen demonstratie om aandacht te vragen voor geweld tegen de politie. De Pit sprak met initiatiefnemer Wouter Langeveld (16 jaar).

“Er was ondanks een goede planning meteen al verwarring. De mensen met spandoeken waren te laat door de wintertijd.” Ook de protestborden met daarop ‘een echte vent slaat geen agent‘ en ‘stop geweld, want agenten zijn onze hoeders van de rechtstaat en ze willen ook gewoon weer aan het einde van hun dienst naar huis om voetbal te kijken of met hun modelspoorbaan te spelen‘ waren te laat op de demonstratieplek. “Bij dat laatste bord kwam dat ook wel een beetje doordat hij in 8 delen werd vervoerd.”

Toen de groep demonstranten groter werd kwam de politie erbij. “Dat kwam mooi uit want we hadden speciaal bloemen meegenomen voor deze harde werkers.” Het ging door de muziek uit de naastgelegen feesttent echter mis. “Ik riep heel hard ‘nu de bloemen gooien’ maar kennelijk verstond iedereen ‘stoelen’ in plaats van ‘bloemen’. Tja, en toen dat jochie die eerste terrasstoel naar die agenten gooide ging het helemaal los.” Langeveld vertelt zichtbaar geëmotioneerd dat er een massale vechtpartij ontstond. “En dat was echt niet de bedoeling, zo jammer…”

Om het goed te maken heeft Langeveld met z’n vrienden een speciale rap geschreven voor de politie:

Yo, yo, yo
De politie is je
Bro, bro, bro
Ik geef je mn hand/We rulen het land/omdat jij mijn respect verdient/de politie is je beste vriend/kan me niet schelen of je bantie bent/fitties met de popo maken je geen vent/Ik ben niet bang voor haters zoals jij/raak de politie en je komt aan mij
Yo, yo, yo
De politie is je
Bro, bro, bro

Wouter overweegt nog om met een crowdfundingactie het nummer in een studio op te nemen. Hou zijn Youtube kanaal dus in de gaten.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *