ME-busjes reageren op aantijgingen over disfunctioneren “Alsof alle politiemensen perfect zijn”

25 januari 2019 – Een maand na de berichten over mankementen aan de nieuwe ME-busjes reageren de voertuigen voor het eerst zelf op de aantijgingen. “We zijn ook maar auto’s.”

Ramen die vanzelf opengaan, radiatoren die gaan lekken na een kleine aanrijding: de kritiek op de Mercedes sprinters die de oude Varia-busjes vervangen, is niet mals. “Dat heeft ons natuurlijk diep geraakt”, vertelt busje 218* die optreedt als woordvoerder van het wagenpark. “We merkten natuurlijk ook wel dat we niet alle sluitspieren altijd onder controle hadden, maar om dat dan in de media te lezen komt zelfs met een goede schokdemper keihard aan.”

Volgens 218 werden de voertuigen “totaal overvallen” toen het korps met het bericht naar buiten trad. “We hadden het netjes gevonden als er eerst direct met ons was gepraat. Maar goed, dat zagen de dames en heren pelotonscommandant kennelijk anders.” 
Onder veel busjes overheerst het gevoel dat er voor de meeste kwesties een simpele oplossing is. “Je kunt natuurlijk overal een probleem van maken. Dat ons dak niet sterk genoeg zou zijn om een koelkast tegen te houden bijvoorbeeld. Er staat nergens dat je vlak langs een gevel moet rijden toch?” 

De klachten komen overigens vooral uit de hoofdstad. In de eenheid Rotterdam rijdt men al een aantal jaar probleemloos in de Mercedessen. “Bijzonder”, volgens 218. “Ik wil geen olie op het vuur gooien hoor, maar kunnen ze in Rotterdam niet gewoon beter rijden of zo..?”

Over hoe het nu verder moet, is de woordvoerder simpel. “Uiteindelijk is het een kwestie van geven en nemen. Je denkt toch niet dat alle ME’ers die we vervoeren hun aangrijpingspunt allemaal perfect hebben afgesteld? En dan heb ik het over een beetje lekken hier en daar nog niet eens gehad.”

*Om privacyredenen is het nummer van dit busje gefingeerd. Het echte nummer is bekend bij de redactie.

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *