ME gaat doventolken inzetten bij demonstraties tegen coronamaatregelen

Female soldier with hand gesture

22 maart 2021 – Met ingang van deze week gaat de politie gebruik maken van doventolken bij het ontbinden van de zogeheten ‘vrijheidsdemonstraties’ tegen de coronamaatregelen. “Ook na meerdere keren sommeren dat mensen weg moeten gaan, lijken ze ons niet te horen. Misschien biedt een doventolk uitkomst.”

Museumplein, Malieveld en andere bekende locaties: de politie treft overal hetzelfde beeld. ”Een peloton ME-busjes, een waterwerper, een cordon ME’ers én we roepen meerdere keren dat ze nu echt moeten vertrekken, maar de boodschap landt niet”, aldus een pelotonscommandant. “Dan ga je toch aan dingen als gehoorschade denken. Of erger natuurlijk.” Het inzetten van doventolken is volgens de politie niet meer dan logisch. “Het past goed binnen we ons diversiteitsbeleid. We willen niemand uitsluiten tenslotte.”

Of het toeval is dat juist de mensen die het niet zo nauw nemen met de coronamaatregelen, hardhorend zijn, durft de politie niet te zeggen. “Mogelijk is het een bijwerking van een besmetting”, aldus de commandant. “Oren uitspuiten met de waterwerper helpt in ieder geval niet merken we.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *