Meeste agenten missen reorganisatie

1 april 2018 –  De onzekerheid, jarenlang herplaatsingskandidaat zijn en niemand die geïnteresseerd is in je kwaliteiten; voor veel politiemensen is het eindigen van de reorganisatie een gemis. Henk Harms; “De zekerheid van deze post-reorganisatie-periode is echt slopend.”

“Zelf mis ik vooral de tijdelijke tewerkstellingen”, zegt Harms, basisteam Dongeloo (ZeeBra). “De spanning van iedere dag ergens anders geplaatst kunnen worden, onder werktijd eindeloze bedenkingen en bezwaren schrijven en het eeuwige antwoord ‘daarvoor moet je bij je leidinggevende zijn’, terwijl je geen idee hebt wie dat is… Het gaf me echt het gevoel dat ik leefde.”

Harms staat niet alleen. Onder het mom ’Iedere generatie verdient een reorganisatie’ zijn collega’s in Midden-Nederland zelfs een petitie gestart. “We zitten al op ruim 1800 handtekeningen”, aldus initiatiefnemer Mourad Afaris. “Mensen zijn er echt helemaal klaar mee. Teamchefs die weten wat je doet en onder welke afdeling je valt, ergens iets kunnen opbouwen… er is gewoon geen lol meer aan zo. Nog even en een of andere gek verzint dat we moeten gaan doen waar we goed in zijn. Dit is gewoon niet werkbaar.” Mourad benadrukt dat hij het niet alleen voor zichzelf doet. ‘Er worden op dit moment mensen aangenomen die denken dat intern solliciteren of een boek bestellen normaal is. Dat kunnen we gewoon niet maken.”

De onvrede is inmiddels ook tot de korpsleiding doorgedrongen. “Die nieuwe reorganisatie komt er absoluut”, zegt Akerboom. “Iedereen kan op zijn vingers natellen dat er binnenkort weer een minister met een te groot ego en een megalomaan plan opstaat. Daar kunnen we gewoon weer als makke schapen achteraan lopen. De angst dat we iets van de vorige ravage hebben geleerd is echt ongegrond.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

10 gedachten over “Meeste agenten missen reorganisatie”

  1. Haha briljant: ‘iedere generatie verdient een reorganisatie’! En mooi dat er weer een aankomt, het begint saai te worden idd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *