Minder verzuim: #ziek=beter

3 mei 2018 – Met een korpsbreed plan van aanpak moet het ziekteverzuim bij de politie binnen twee jaar flink worden teruggebracht. Jenny Staal (Directie Communicatie): “Het is eigenlijk heel makkelijk. Mensen moeten zich gewoon niet ziek melden.”

Het ziekteverzuim in het korps ligt al een aantal jaar op 7 procent. Dat moet minder. Het plan om dit te bewerkstelligen, komt uit de koker van de COR en het korps zelf. Met de voorlichtingscampagne #ziek=beter wil de Directie Communicatie “alle (snot)neuzen dezelfde kant op krijgen”. Jenny Staal: “Het stappenplan is eigenlijk heel simpel: 1. Je bent ziek, 2. Je meldt je niet ziek, 3. Je gaat naar je werk. Zoiets kan iedereen volgen toch..?”

Aandacht voor de oorzaken van het hoge verzuim bij de politie is volgens Staal onzin. “Het algemene landelijke verzuimpercentage is 4 procent. Zelf houd ik me daar al jaren aan. Ik zou niet weten waarom anderen dat niet ook kunnen.”

Dat de aanpak uit de eenheid Zeeland-West-Brabant vanwege het lagere verzuim als voorbeeld wordt gesteld, vindt Staal “een aardig begin”. “Investeren in de relatie tussen leidinggevende en werknemer werkt ongetwijfeld preventief. Het idee dat je chef langskomt als je langdurig thuis zit, zal de meeste mensen van een ziekmelding weerhouden.” Toch bevat het plan volgens Staal een cruciale denkfout. “Men gaat er nog steeds van uit dat je thuiszit als je ziek bent. Daar gaan we dus niet aan beginnen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

1 gedachte over “Minder verzuim: #ziek=beter”

  1. Pingback: Politiemedewerker Jenny Staal herstelt werk-privé balans “Alles als werk beschouwen, geeft veel meer rust” – De Pit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *