Minister Grapperhaus content met meedraaien op de werkvloer. “Zoek nog wel iemand om mijn nachtdienst mee te ruilen”

2 oktober 2018 – Persoonlijke inzet om het vertrouwen van politiemensen in het bedrijf te herstellen; minister Ferd Grapperhaus (J&V) komt zijn Cao-belofte na. De komende weken is hij regelmatig op de werkvloer te vinden om een dienstje mee te draaien. De Pit stelde hem ongeveer vijf prangende vragen.


Gisteren was uw eerste dienst. Hoe ging dat?
“Ja geweldig. Ik heb een verkeerscontrole gehouden in de regio Den Haag. Het was echt heel interessant om tijdens het werk in mijn gezicht gespuugd te worden terwijl iemand ‘je moeder is een hoer’ naar me riep. We zijn in de Tweede Kamer ook niet altijd netjes, maar hier maak ik weer hele andere dingen mee.”

Het vertrouwen in het bedrijf is laag. Vindt u niet dat degene die hier verantwoordelijk voor zijn hun eigen rommel moeten opruimen?
“Daar hebben Ivo en ik goede afspraken over. Hij laat bijvoorbeeld sinds begin dit jaar ieder weekend mijn hond uit.”

Wat kunnen we de komende weken nog van u verwachten?
“Ik merk dat mensen eigenlijk vooral behoefte hebben aan goede koffie. Daarom volg ik vanaf zaterdag een training als barista.”

Heeft u zelf nog vragen?
“Kan iemand mijn nachtdienst van aanstaande vrijdag met me ruilen? Dan neem ik volgende week wel iets over. En zorg ik voor lekkere koffie.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *