Mous nieuwe korpschef Amsterdam? “Als het maar niet ten koste gaat van zijn schoolwerk”

6 november 2018 – De geruchten dat Mous uit Uithoorn de nieuwe korpschef van Amsterdam wordt, zijn niet meer te negeren. De 16-jarige havo-scholier reageert nuchter op het verhaal. “Eerst maar eens kijken of ik het kan combineren met mijn voetbaltraining.”

Met zijn eindexamen nog voor de boeg lijkt Mous niet de meest voor de hand liggende kandidaat om het stokje van Pieter-Jaap Aalbersberg over te nemen. Toch wordt zijn aanstelling in diverse media genoemd. De huidige chef noemt hem een gedroomde opvolger. “Mous is slim, jong, betrokken en heeft een groot hart voor de stad. Tijdens de laatste schoolexcursie naar het Rijksmuseum gaf hij aan best wel eens wat meer van Amsterdam te willen zien.”
De ouders van Mous willen niet officieel reageren, maar laten off the record weten trots te zijn. “We wisten natuurlijk wel dat hij het ver zou schoppen”, aldus moeder Alia. “Dat gezegd hebbende: ik wil niet dat dit ten koste gaat van zijn schoolwerk. Daar gaan we dus duidelijke afspraken over maken.”

Mous zelf ziet de klus vooralsnog wel zitten. “Lijkt me wel vet om FIFA 19 met die andere chefs te spelen. Dat hebben jullie wel toch?” Vanuit de landelijke korpsleiding wordt aangegeven nog niets over de kwestie te kunnen zeggen. “Het kabinet moet sowieso eerst nog instemmen met de voordracht door minister Grapperhaus”, aldus een woordvoerder.

Mocht de aanstelling van Mous niet doorgaan, dan wordt Frank Pauw als mogelijke tweede optie genoemd.

 

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *