Na spuugmasker nu ook anti-belediging-masker

9 maart 2018 – De Amsterdamse politie gaat vanaf deze zomer experimenteren met een anti-belediging-masker. Onlangs werd al toestemming gegeven om met het spuugmasker te gaan werken voor spugende verdachten. “Een logische volgende stap is het anti-belediging-masker.” aldus Hidde van de Akker (student politiekunde).

“In de huidige samenleving ligt burn-out op de loer en zijn steeds meer collega’s hoogsensitief”, zegt Hidde. “Ik vind het belangrijk het effect van belediging van een ambtenaar in functie niet te onderschatten. Als je hoort wat er soms gezegd wordt, dat is echt verschrikkelijk. Daar moeten we toch iets aan kunnen doen, dacht ik.”

De eenvoud van het ontwerp van het spuugmasker inspireerde Hidde. Een anti-beledigings masker was een logische, volgende stap. De juiste materialen bemachtigen bleek simpel. Het aanbrengen van het masker gaat in twee stappen. Eerst pakt men een prop en plaatst deze in de mond van de verdachte. De prop kan van verschillende materialen zijn. Katoen heeft de voorkeur, maar papier werkt soms ook goed. Deze prop wordt in de mond van de beledigende verdachte geplaatst. Plak daarna een stuk Ducttape van 20 cm over de mond. Dit moet wel met enige voorzichtigheid gebeuren om bijtincidenten te voorkomen.  “Ik heb het zelf getest:  het is praktisch en het werkt. Iemand kan op deze manier geen beledigingen meer uiten en collega’s kunnen rustig hun werk doen.” vertelt Hidde.

De Korpsleiding ziet absoluut mogelijkheden. ‘Er schieten me zo een aantal mensen te binnen waarop we het masker ook zouden kunnen toepassen’, aldus Akerboom.

Verdacht politienieuws moet je delen:

3 gedachten over “Na spuugmasker nu ook anti-belediging-masker”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *