Nederlandse politie begint jeugdopleiding in Jordanië “Hoe verder weg, hoe kleiner ons imagoprobleem”

20 juni 2019 – Ondanks verwoede pogingen is het Nederlandse politiekorps nog niet veel ‘diverser’. Personeel werven buiten de EU-grenzen biedt mogelijk een oplossing. “We moeten er gewoon vroeg bij zijn.”

De helft van de nieuwe agenten moet een migratie-achtergrond hebben. Het zijn ambities die al langer bestaan. De praktijk is weerbarstiger. Juist onder de groep die de politie wil binnenhalen, is haar reputatie niet zo best. En wat instroomt, is vaak snel weer weg. “Werven ver over de grens biedt een geweldige oplossing”, aldus Ronald Kras, hoofd van de nieuw op te richten jeugdopleiding. “Mensen in pak ‘m beet Egypte, Afghanistan of Gambia hebben helemaal niet zo’n slecht beeld van de Nederlandse politie. Sterker nog; ze hebben nog nooit van Nederland gehoord.”

De keus om Jordanië als eerste wervingslocatie te nemen was snel gemaakt. Kras: “We zochten een land een beetje ver weg, met niet teveel oorlog, dictatuur en hongersnood en zo. Toen kwam Jordanië bovendrijven.”
Juist een jeugdopleiding is volgens Kras de sleutel naar een meer divers personeelsbestand. “Jonge mensen zijn nog lekker kneedbaar. Dan hebben we ruim de tijd om er witte, mannelijke, autochtone agenten van te maken. Ik weet zeker dat ze perfect in ons mooie bedrijf zullen passen.”

Verdacht politienieuws moet je delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *